Gados vecākais Krievijas ministrs Lavrovs devies pašizolācijā pēc kontakta ar Covid-19 inficēto (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Ārlietu ministrija otrdien paziņojusi, ka valsts vecākais diplomāts, ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, devies pašizolācijā pēc kontakta ar personu, kas inficējusies ar Covid-19, vēsta Krievijas propagandas medijs "Russia Today". Ministrs ir 70 gadus vecs un ārlietu ministra amatā atrodas kopš 2004.gada.

Lavrova iepriekš plānotās  tikšanās un braucieni tiks atlikti, apstiprināja amatpersonas.

Tāpat kā lielākajā daļā Eiropas, arī Krievijā pēdējās nedēļās ir novērojams dramatisks jaunu Covid-19 inficēšanās gadījumu pieaugums.

Ārlietu ministrijas paziņojumā teikts, ka Lavrovs jūtas labi, taču tajā nav atklāts, ar ko ministrs kontaktējies.

Ilggadējais Krievijas ārlietu ministrs pirmdien viesojies Atēnās, kur sarunājās ar premjerministru Kirjaku Micotaki un ārlietu ministru Niku Dendiju.  Tāpat viņš ticies aŗi ar Grieķijas opozīcijas līderi Aleksi Cipru. Trešdien un ceturtdien Lavrovam bija jādodas tālāk uz Sarajevu un Belgradu.

Pagājušajā nedēļā karantīnā bija jādodas arī Krievijas veselības ministram Mihailam Muraško, kad vienam no viņa ģimenes locekļiem bijis pozitīvs koronavīrusa tests.

Otrdien Krievijā reģistrēts visu laiku oficiālākais dienas Covid-19 bojāgājušo skaits ar 320 bojāgājušajiem. Dienu iepriekš oficiālie dati atklāja, ka valsts ir sasniegusi iepriekšējo maksimumu attiecībā uz jauniem koronavīrusa gadījumiem - 17 347 vienā diennaktī.

Ar vairāk nekā 1,5 miljoniem reģistrēto inficēto Krievija ir ceturtā visvairāk skartā valsts pasaulē, atpaliekot tikai no ASV, Indijas un Brazīlijas.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu