Krievijas slimnīcas pilnas: Omskā "ātrie" Covid-19 pacientus ved uz reģionālo Veselības ministriju (20)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijā, Omskas pilsētā, neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas  pie reģionālās Veselības ministrijas ēkas durvīm atvedušas vairākus smagi slimus Covid-19 pacientus, kurus slimnīcas atteicās pieņemt vietu trūkuma dēļ. Pēc šādas protesta akcijas mediķi vietu pacientiem tomēr atraduši, raksta portāls "Meduza".

Pirmā neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna ieradās pie Veselības ministrijas ēkas pēc plkst.21 un atveda 70 gadus vecu Covid-19 pacienti. Datortomogrāfijā sievietei konstatēti plaušu bojājumi 81% apjomā, taču slimnīcā gultasvietu trūkuma dēļ viņu nebija iespējams uzņemt.

Ārsti sievieti vairāk nekā 10 stundas esot vadājuši pa pilsētu, līdz ieradās Veselības ministrijas ēkā, lai jautātu nodaļas vadītājai Irinai Soldatovai, kur pacientu hospitalizēt, atsaucoties uz mediju "NGS Omsk", vēsta "Meduza".

"Mēs nekur vairs nespējām rast atbildi un nolēmām pajautāt, varbūt tur mums pateiks. Pacientei 100% nepieciešama hospitalizācija, vest viņu mājās es nevaru ne cilvēcisku, ne medicīnisku iemeslu dēļ," esot teikusi brigādes mediķe.

Viņa piebilda, ka gandrīz katrā dežūrā ir gadījumi, kad pacientus nav kur vest, jo slimnīcas ir pilnas. Savukārt slimās seniores tuvinieki sacījuši, ka viņi trīs dienas centušies izsaukt ātro palīdzību. 27. oktobrī sieviete beidzot tika nogādāta slimnīcā datortomogrāfijas veikšanai, taču uzņemšana viņai tika liegta.

Vēlāk pie Omskas apgabala Veselības ministrijas ēkas ieradušās vēl divas ātrās palīdzības automašīnas, raksta "Komsomoļskaja pravda". Otrajā automašīnā atradies 85 gadus vecs vīrietis ar 88% plaušu bojājumu, kurš arī netika ievietots nevienā slimnīcā. Trešajā automašīnā atradās papildu skābeklis, kas bija nepieciešams abiem pacientiem.

Lai piesaistītu amatpersonu uzmanību, automašīnas ieslēgušas sirēnas, taču no Veselības ministrijas neviens nav iznācis. Tomēr drīz vien ātrā palīdzība kopā ar pacientiem devās uz vienu no pilsētas slimnīcām. Nedaudz vēlāk pie ministrijas ēkas piebraukusi policija.

Omskas apgabala ātrās palīdzības stacijas galvenais ārsts Maksims Stukanovs medijam "Komsomoļskaja pravda" nenoliedza, ka slimnīcām radušās grūtības. "No rīta mēs braucām pa pilsētu, meklējot tukšas vietas slimnīcās. Tagad vietas ir sākušas atbrīvoties, Otrajā slimnīcā ir parādījušās divas gultas. Karojam tālāk, ”viņš teica.

Saskaņā ar federālā operatīvā štāba cīņai ar koronavīrusu datiem Omskas apgabalā kopš pandēmijas sākuma atklāti 15 006 Covid-19 gadījumi, no kuriem gandrīz 5000 reģistrēti pēdējā mēneša laikā. Atveseļojušies 11 917 cilvēki, miruši 402. Sākoties epidēmijas otrajam vilnim, reģiona iedzīvotāji ziņoja par vietu trūkumu slimnīcās Covid-19 pacientiem un par grūtībām izsaukt ātro palīdzību.

Jau ziņots, ka Krievija otrdien pastiprinājusi ierobežojumus cīņā ar jauno koronavīrusu, tostarp noteikusi par obligātu sejas masku nēsāšanu publiskās vietās. Laikā no plkst.23 līdz plkst.6 būs aizliegti publiski pasākumi un nedarbosies kafejnīcas un restorāni.

Krievija otrdien ziņoja, ka 24 stundu laikā miruši 320 Covid-19 pacienti, kas ir jauns rekords. Krievijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta kopumā 1 547 774 cilvēkiem, no kuriem 26 589 ir miruši. Krievijā ir ceturtais lielākais inficēto skaits no visām valstīm pasaulē.

Vissliktākā epidemioloģiskā situācija Krievijā ir Maskavā, kur iedzīvotāji, kas vecāki par 65 gadiem, šomēnes tika aicināti maksimāli daudz uzturēties mājās.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu