Ratinīka: Nav pieļaujama vecāku pašiniciatīva nelaist bērnus uz skolu (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka piedalās komponistam Uldim Stabulniekam veltītās piemiņas plāksnes atklāšanas pasākumā.
Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka piedalās komponistam Uldim Stabulniekam veltītās piemiņas plāksnes atklāšanas pasākumā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nav pieļaujama vecāku pašiniciatīva, bažījoties par iespējamu inficēšanos ar Covid-19, nelaist bērnus uz skolu bez saskaņošanas ar izglītības iestādi, šādu nostāju šodien preses konferencē pauda Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka (APP).

Politiķe uzsvēra, ka šādas situācijas nav pieļaujamas un vecāki nav tiesīgi šādi rīkoties.

Rīgā netiks īstenots apmācības modelis, kad vienlaikus viena klases daļa tiek mācīta klātienē, bet otra - attālināti, jo tas radītu nepanesamu noslodzi skolotājiem.

Lai likumīgi paturētu bērnu mājās, ir nepieciešams vērsties izglītības iestādē, iesniedzot iesniegumu. Tas pēc tam tiks saskaņots ar izglītības iestādes dibinātāju, vienojoties par kādas daļas mācību procesa veikšanu mājās.

Šāds rīcības modelis varētu būt iespējams, piemēram, ja tas nepieciešams saistībā ar izglītojamā veselības stāvokli vai īpašiem apstākļiem mājās, turklāt ja ģimenē ir nodrošināta mācību vide un nepieciešamais atbalsts mācību satura apguvei.

Ratinīka uzsvēra, ka šādās situācijās vecākiem ir jāuzņemas atbildība par to, kādu mācību saturu un kādā veidā viņu bērns apgūs.

Domniece, kura arī pati strādājusi par skolotāju, skaidroja, ka pedagogs nevar vienkārši ieslēgt viedierīci, filmēt klasē notiekošo stundu un uzskatīt, ka notiek pilnvērtīgas mācības. Līdz ar to nevar tikt vienlaicīgi nodrošināta bērnu mācīšana gan klātienē, gan attālināti.

Viņa gan uzsvēra, ka neuzņemas atbildību par to, ja kāds no mājiniekiem, kurš ir riska grupā, tiks inficēts ar Covid-19 no skolēna.

Arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš uzsvēra, ka šāds apmācības modelis, kad vienlaikus viena klases daļa tiek mācīta klātienē, bet otra attālināti, Rīgā netiks īstenota.

"Mēs nevaram uzņemties divus paralēlus procesus, kas prasīs dubultus resursus," teica Krastiņš.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu