Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti par sievietes slepkavību Liepājā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policija (VP) lūgusi prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret kādu vīrieti par sievietes slepkavību Liepāju, pavēstīja policijas pārstāve Madara Šeršņova.

Šā gada 29.februārī VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas sāka izmeklēšanu par to, ka Liepājā, kādā dzīvoklī tika atrasts sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - sistām brūcēm.

Pēc Šeršņovas teiktā, Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, veicot izmeklēšanas darbības, tajā pašā dienā noskaidroja un aizturēja iespējamo vainīgo personu, kurš ar cietušo bija kopīgi lietojis alkoholu. Likumsargi 2.martā vīrieti konvojēja uz tiesu, lai viņam tiktu piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, kas ir spēkā joprojām.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par cita veida noziedzīgiem nodarījumiem. Pašlaik policijas izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, informēja Šeršņova.

Saskaņā ar Krimināllikumu par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu jeb slepkavību soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu