Beļģijā Covid-19 sirdzēju skaits slimnīcās sasniedz pirmā viļņa kulminācijas līmeni

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Beļģijā slimnīcās ievietoto Covid-19 sirdzēju skaits sasniedzis līmeni, kāds tas bija pavasarī epidēmijas pirmā viļņa kulminācijas laikā, liecina trešdien apkopotie dati.

Beļģijā proporcionāli iedzīvotāju skaitam šobrīd ir pasaulē lielākais koronavīrusa gadījumu skaits. Vēl nesen pirmajā vietā atradās Čehija.

Otrdien Beļģijā slimnīcās ievietoti 689 Covid-19 pacienti, pārsniedzot iepriekšējo vienas dienas rekordu, kāds tas bija 28.martā, kad slimnīcās nonāca 629 cilvēki, liecina sabiedrības veselības institūta "Sciensano" dati.

Šobrīd mediķu aprūpi slimnīcās saņem 5554 pacienti, kas ir teju tikpat daudz kā 6.aprīlī, kad hospitalizēto Covid-19 sirdzēju skaits sasniedza 5759. Tolaik Beļģijā bija nopietnas bažas par slimnīcas gultasvietu trūkumu intensīvās aprūpes nodaļās.

Pirmdien Beļģijā no dzīves aizgāja vairāk nekā 100 Covid-19 slimnieku, vienas dienas nāves gadījumu skaitam sasniedzot augstāko līmeni kopš 29.aprīļa.

Kopš epidēmijas sākuma ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Beļģijā sasniedzis 11 038.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaita ziņā proporcionāli iedzīvotāju skaitam Beļģija atrodas otrajā vietā pasaulē, atpaliekot tikai no Peru.

Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) datiem 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Beļģijā ir 1424, 2.

Kaimiņvalstīs Francijā un Nīderlandē šie skaitļi ir attiecīgi 659,9 un 711.

Beļģijā ieviests ierobežots karantīnas režīms. Bāri un restorāni ir slēgti kopš 19.oktobra, vairākos reģionos spēkā ir nakts komandantstunda un aizliegums vienkopus pulcēties vairāk nekā četriem cilvēkiem.

Valdības sanāksmē piektdien premjerministrs Aleksandrs de Kro varētu izsludināt vēl stingrākus ierobežojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu