10 gadi aiz restēm - sods, kas draud par braukšanu ar zagtu nomas auto (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Līdz pat 10 gadiem aiz restēm draud kādam jaunietim, kurš pretlikumīgā kārtā bija ieguvis koplietošanas auto atslēgas un devies vizināties.

Brīvdienas vakarā vairākas policijas ekipāžas saņēma izsaukumu uz Iļģuciemu, kur “CityBee” mašīnu zilā krāsā vadīja nepilngadīgas personas. No nomas uzņēmuma saņemtā informācija, ka automašīna nesankcionēti sākusi kustību, veic agresīvus manevrus, iespējams, ir zagta un tajā atrodas nepilngadīgas personas, bija pietiekams iemesls, lai sāktu auto meklēšanu. Tā kā uzņēmums varēja sniegt informāciju, kur automašīna atrodas, pēdas tai jādzen nebija ilgi. Tiesa, ieraugot policijas busiņu zilās bākugunis, braucēji metās bēgt un bija jāmeklē pa māju pagalmiem. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vairākus nepilngadīgos, kas skaidroja, ka nobijušies, policisti notvēra diezgan ātri. Tā kā uz notikuma vietu bija nosūtītas vairākas policijas ekipāžas, kārtībsargi tuvējās ielās sastapās un pārbaudīja trīspadsmit jauniešus. Dažiem pēc šīm sarunām mājās nācās doties kārtības sargu pavadībā, jo viņi vēl nebija sasnieguši 16 gadu vecumu un pēc plkst. 22 uz ielas atradās bez vecāku vai viņus aizstājošu personu pavadības. Tāpat sāktas divas pārbaudes lietas par diviem nepilngadīgajiem, kuri vēl nav sasnieguši 14 gadu vecumu, kad iestājas administratīvā atbildība.

Atrašanās uz ielas pēc desmitiem vakarā gan ir tikai sīkums uz citu pārkāpumu fona. Kā raidījums “Degpunktā” noskaidroja Valsts policijā, papildus ceļu policistu fiksētajiem pārkāpumiem par šo braucienu jau ir ierosināts kriminālprocess.

Izrādās, šajā gadījumā jaunieši pie nomas auto nav tikuši ar viltu jeb izmantojot citu personu datus kā citkārt, bet gan to nozaguši.

Pagaidām vēl precīzi nenoskaidrotos apstākļos auto atslēgas nonākušas šofera rīcībā, un brauciens ar spēkratu nav reģistrēts nomas sistēmā. Šobrīd turpinās incidenta izmeklēšana, taču, ja izdosies pierādīt, ka auto nozagts, vaininiekam draud līdz pat desmit gadiem aiz restēm.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu