Vācijā nopērkama krievu atbilde Suzuki Jimny (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Made in Russia Gmbh

Vācijā pavisam nejauši uzpeldējis nelielais krievu plastikāta auto Apal-21541 Stalker. Uz klasiskās Ņivas agregātiem būvēto auto, kā izrādās, Vācijā importē un pārdod uzņēmums Made in Russia Gmbh, kas darbojas arī Austrijā.

Vācijā Stalker neatšķiras no auto, ko var iegādāties Krievijā. Cits ir tikai nosaukums - Jaeger, kas tulkojams kā "mednieks".

Automobiļi, ko piedāvā minētā firma, ir melnā krāsā, vienīgi daži no tiem ir labāk aprīkoti, jo rotājas ar vieglmetāla diskiem un spēcīgu tērauda bamperu. 

Foto: Made in Russia Gmbh

Pamata konfigurācijā Jaeger Vācijā maksā 19 990 eiro. Salīdzinājumam - Krievijā šāda automašīna tiek piedāvāta par 1,28 miljoniem rubļu jeb 13 800 eiro.

Stalker sāka ražot 2019. gada vasarā, bet 2020. gada septembrī ražošana uz nezināmu laiku tika pārtraukta, jo AvtoVAZ paaugstināja cenu komponentēm.

Foto: Made in Russia Gmbh

Automašīnu pasūtītājs bija uzņēmums Apal, kura galvenā darbības sfēra ir plastmasas un kompozītmateriālu ražošana, savukārt ar montāžu nodarbojās AvtoVAZ meitasuzņēmums VIS-Auto.

Apal ir sertifikāts 150 Stalker/Jaeger eksemplāru ražošanai, taču patiesībā ir uzbūvētas tikai nedaudz vairāk par 30 mašīnām.

Automašīnas bāze ir Lada 4x4 agregāti, kas izvietoti taisnstūra tērauda cauruļu rāmī, un tas apšūts ar plastmasas virsbūves paneļiem.

Foto: Made in Russia Gmbh

Oriģināli Stalker projekts dzima šā gadsimta sākumā, tomēr finansiālu grūtību dēļ tas tika iesaldēts. Ar VIS-Auto palīdzību tika nolemts to restartēt 2016. gadā.

Stalker/Jaeger garums, platums un augstums ir attiecīgi 3550, 1646 un 1751 mm. Automašīna ir aprīkota ar standarta 1,7 litru benzīna dzinēju (83 ZS) un pilnpiedziņas transmisiju no Lada 4x4.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu