Erdogans: Turcijai ir tiesības rīkoties, ja kaujinieki nepametīs Sīrijas robežu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Foto: AFP/SCANPIX

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdien paziņojis, ka Turcijai ir likumīgas tiesības rīkoties, ja kaujinieki netiks aizvākti no tās robežas ar Sīriju.

"Ja teroristi šeit netiks aizvākti, kā mums tika apsolīts, mums būs leģitīmas tiesības vēlreiz mobilizēties," uzrunā saviem partijas biedriem parlamentā sacīja Erdogans.

Uzbrukumā pirms gada Turcija ar Sīrijas kaujinieku atbalstu sagrāba savā kontrolē 120 kilometrus garu joslu gar robežu Sīrijas ziemeļaustrumos, padzenot no turienes Sīrijas kurdu grupējumu "Tautas aizsardzības vienības" (YPG), ko Ankara uzskata par teroristu organizāciju.

Turcijas Rietumu sabiedrotie šo ofensīvu lielākoties nosodīja, jo YPG bija galvenais komponents ASV atbalstītajos Sīrijas Demokrātiskajos spēkos, kas palīdzēja ASV kampaņā pret teroristu grupējumu "Islāma valsts".

Erdogans arī pauda bažas par situāciju Sīrijas Idlibas reģionā, kur notika aktīvas kaujas starp Sīrijas valdības spēkiem un Turcijas atbalstītajiem kaujiniekiem līdz Ankara un Maskava martā noslēdza vienošanos par pamieru.

Pirmdien Krievijas kara lidmašīnu uzlidojumos Turcijas atbalstīto kaujinieku nometnei Sīrijas ziemeļrietumos tika nogalināti vismaz 35 cilvēki un daudzi ievainoti.

Erdogans paziņoja, ka Krievijas uzlidojumi parāda, ka ilgstošs miers reģionā netiek atbalstīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu