ASV krastus sasniedz viesuļvētra "Zeta"; viens cilvēks miris

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Viesuļvētra "Zeta" trešdien sasniedza ASV Luiziānas štata piekrasti, izraisot viena cilvēka nāvi, atnesot bīstamu vēju un augstus okeāna viļņus, un štata lielākās pilsētas Ņūorleānas iedzīvotāji gatavojās iespējamiem plūdiem.

"Zeta" sasniedza sauszemi kā otrās kategorijas vētra, bet kļuva vājāka, virzoties tālāk uz Misisipi štata dienvidaustrumu daļu. Trešdienas vakarā tās maksimālais vēja ātrums bija 145 kilometri stundā (40 metri sekundē).

ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC) brīdināja par "dzīvībai bīstamiem viļņiem un stipriem vējiem" Misisipi un Luiziānas štatu dienvidaustrumos. 

Ņūorleānas mērs Latoja Kantrela aicināja iedzīvotājus palikt mājās.  

Ņūorleānas oficiālā gatavības kampaņa ārkārtas situācijām "NOLA Ready" tviterī brīdināja, ka vētrā ir nogāzti elektrolīniju stabi un koki. Pilsētas ārkārtas medicīnas dienests tvītoja, ka viens cilvēks zaudējis dzīvību no elektrošoka, nonākot kontaktā ar norautu elektrības vadu. 

Luiziānas gubernators Džons Bels Edvardss radiointervijā paziņoja, ka apmēram pusmiljons cilvēku štatā palikuši bez elektrības. 

Lai gan "Zeta" nonāca Luiziānā sešas dienas pirms ASV prezidenta vēlēšanām, tā neietekmēs šo vēlēšanu iznākumu, jo štatā jau ir pabeigta iepriekšējā balsošana šajās vēlēšanās. 

"Zeta" otrdien sasniedza Meksikas Karību jūras piekrasti pie kūrortpilsētas Tulumas, atnesot stipru vēju un lietu, bet pēc tam pāri Meksikas līcim devās uz ASV dienvidaustrumu štatiem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu