Ar Covid-19 slimo 14 RAKUS darbinieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar Covid-19 patlaban ir saslimuši 14 Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) darbinieki, bet 34 atrodas karantīnā, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja ārstniecības iestādes valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Viņš gan uzsvēra, ka jebkādu Covid-19 izplatību slimnīcas iekšienē līdz šim ir izdevies ierobežot. "Slimnīcā nav konstatēta neviena izplatības ķēde," akcentēja Paeglītis.

Slimnīcas vadītājs norādīja, ka medicīniskais personāls cenšas ļoti strikti ievērot epidemioloģiskās drošības prasības un lieto individuālās aizsardzības līdzekļus, lai ierobežotu infekciju izplatību.

RAKUS valdes priekšsēdētājs atzina, ka jebkura slimnīcas ārsta, māsas vai sanitāra "izkrišana no darba ritma" ir diezgan būtiska un darbā palikušajiem kolēģiem līdz ar to aug slodze, kurai ir savi limiti.

LETA jau ziņoja, ka, augot pieprasījumam pēc papildu cilvēkresursiem, RAKUS plāno piesaistīt studentus un brīvprātīgos ar Covid-19 saistīto funkciju veikšanai.

Kā vēstīts, arī pavasarī, parādoties Covid-19, Latvijā tika izmantots medicīnas studentu darbaspēks cīņai ar Covid-19 izplatību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu