Liepājā atceļ iepriekš paredzētos valsts svētku pasākumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izvērtējot epidemioloģisko situāciju valstī un Liepājā, pilsētas vadība lēmusi atcelt iepriekš paredzētos valsts svētku pasākumus, lai iespējami novērstu infekcijas izplatības riskus, informēja Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Katrīna Vectirāne.

Ņemot vērā epidemioloģiskās drošības riskus, valsts svētkus šogad atzīmēs bez Lāčplēša dienas lāpu gājiena un piemiņas brīža Ziemeļu kapos. Atcelta arī 18.novembra koncertprogramma Jāņa Čakstes laukumā un svētku uguņošana Liepājas tirdzniecības kanālmalā, norādīja Vectirāne.

Reaģējot uz strauji pieaugušo Covid-19 saslimušo gadījumu skaitu, Liepājas Kultūras pārvalde ir radusi risinājumu, kā nozīmīgos valsts svētkus svinēt drošā un atbilstošā koncepcijā.

Vectirāne informēja, ka valsts svētku nedēļā no 11.novembra līdz 18.novembrim Liepāja tiks īpaši izgreznots - Rožu laukums, Jāņa Čakstes laukums un Lāčplēša dārzs būs saposts sarkanbaltsarkanā krāsā, lai vakara pastaigu laikā radītu patriotisku noskaņojumu liepājniekiem un pilsētas viesiem.

Svētku laikā liepājnieki un pilsētas uzņēmumi tiek aicināti katru vakaru no plkst.17 līdz 23 savos logos iedegt simbolisku gaismu - tā var būt gaiša, Latvijas karoga krāsās vai varbūt - Liepājas - sarkanā un zaļā krāsa, vai kādā citā veidā svinīgi izgreznot savus logus, par godu Latvijai, rosināja Vectirāne.

"Laikā, kad nevaram satikties pasākumos, mēs varam būt kopā domās, sirdīs un simboliskos darbos," skaidroja Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens. Covid-19 ir ieviesis lielas korekcijas plānotajā valsts svētku programmā, bet katrs var piedalīties pilsētas svētku noskaņas radīšanā, simboliski pieminot Latvijai vissvarīgākos notikumus.

Arī iepriekšplānotā 18.novembra "Goda un Gada liepājnieks 2019" ceremonija nenotiks klātienē. Goda un Gada liepājnieki tiks sveikti individuāli, ievērojot epidemioloģisko drošību.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem 28.oktobrī divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 saslimušo skaits Liepājas pilsētā bija 53.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu