Kanādā pārdod VDK pastrādājušu volgu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.kijiji.ca

Kanādas sludinājumu portālā Kijiji pārdošanā izlikts melnas krāsas GAZ-21 jeb volga, kas ražota 1966. gadā. Pēc pārdevēja teiktā, automašīna ir ideālā stāvoklī, vienīgi deviņdesmitajos gados tai veiktas daļējas modifikācijas, kuru laikā padomju limuzīns apgādāts ar Toyota V6 motoru.

Pārdevējs sludinājumā norāda, ka konkrētajam GAZ-21 ir interesanta vēsture. Šis modelis kā tāds bija diezgan populārs Valsts drošības komitejas (VDK) struktūrās (citu alternatīvu jau gandrīz nemaz nebija), bet melnais eksemplārs ilgu laiku esot kalpojis VDK vajadzībām Padomju Savienības vēstniecībā Brazīlijā. 

Tur auto pavadījis aptuveni 30 gadus, pēc kā nonācis Krievijā. Dzimtenē mašīna tika atjaunota, kā arī saņēma citu motoru - V6 agregātu no 1991.gada Toyota Tacoma.

Pēc tam volga nonāca Atlantā, ASV, kur iepriekšējais saimnieks melnajam sedanam iebūvēja gaisa kondicionieri. Savukārt pašreizējais īpašnieks jau Kanādā mašīnai uzdāvināja jaunu starteri, kā arī veica elektroinstalācijas remontu. Interjers tikmēr esot piedzīvojis ļoti nelielas pārmaiņas un faktiski esot oriģināls. 

Kopš tā laika auto ticis turēts siltā garāžā, aprūpēts kā nākas un lietainā laikā neesot lietots.  

Foto: www.kijiji.ca

Tāpat kā oriģinālais interjers, arī GAZ-21 virsbūve ir saglabāta nevainojamā stāvoklī. Japāņu dzinējs ļauj 54 gadus vecajai volgai brīvi sasniegt 110 kilometrus stundā, kas esot absolūti komfortabls kruīza ātrums.

Sludinājuma nobeigumā pārdevējs norāda, ka mašīnas odometrs rāda gandrīz 77 000, taču nezina, vai tie ir kilometri vai jūdzes. Viņš arī piebilst, ka ar pārdošanu patiesībā nesteidzas, jo darījuma noslēgšanu ir plānojis tikai 2021. gada vasarā. Cik par mašīnu tiek prasīts, nav zināms. Pašreizējais saimnieks vien norāda, ka tā būs dārga.

Foto: www.kijiji.ca
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu