Francijā bērniem no sešu gadu vecuma skolā būs jānēsā maskas (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Francijā skolās visiem audzēkņiem, kas sasnieguši sešu gadu vecumu, būs jānēsā maskas, ceturtdien paziņojis Francijas premjerministrs Žans Kasteks.

Līdz šim maskas bija obligātas skolēniem, kas sasnieguši 11 gadu vecumu, bet Kasteks runā parlamentā norādīja, ka jāpieliek lielāki pūliņi, lai pasargātu visus bērnus, skolotājus un vecākus.

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien paziņoja, ka Francijā no piektdienas vismaz līdz 1.decembrim būs spēkā stingri ierobežojumi, bet atšķirībā no pirmā vīrusa viļņa pavasarī šoreiz skolas paliks atvērtas.

No piektdienas cilvēkiem Francijā būs ļauts pamest mājas tikai, lai dotos uz darbu, lai saņemtu medicīnisko palīdzību, lai iegādātos pārtiku un citas pirmās nepieciešamības preces, kā arī lai sportotu. Cilvēkiem būs jāaizpilda speciāla forma, kurā pamatota dzīvesvietas atstāšana.

Restorāni, bāri un nebūtiskie uzņēmumi tiks slēgti, bet rūpnīcas turpinās darbu.

Kasteks sacīja, ka uzņēmumi tiks aicināti gādāt, lai darbinieki vismaz piecas dienas nedēļā strādā no mājām.

"Mums jācenšas strādāt tik daudz, cik iespējams, bet, protams, stingros sanitāros apstākļos, kas aptur vīrusu no izplatīšanās," sacīja premjers, brīdinot, ka arī nabadzība un bezdarbs var nogalināt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu