Brāļi Šici dalās iespaidos par Ķīnas olimpisko ledus trasi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Šics un Juris Šics
Andris Šics un Juris Šics Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas pieredzējušie kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šics dalījušies pirmajos iespaidos par 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu Jančingas (Yanqing) ledus trasi. 

Latvijas titulētie kamaniņu braucēji uzaicināti piedalīties trases homologācijā. Pēc gara ceļa un vairākiem Covid-19 testiem atlēti veiksmīgi ir nonākuši Pekinā.

"Mūsu ceļš pagāja ļoti labi, bija gan jāveic vairāki Covid-19 testi. Testus veicām Latvijā, Vācijā un iebraucot Ķīnā. Forši bija tas, ka ķīnieši uz Vāciju mums (Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas sportistiem un treneriem) bija atsūtījuši speciālu čarterreisu, lai mūs droši nogādātu Ķīnā!"

Brāļi stāsta, ka dienas režīms ir saspringts un strikti saplānots. "Mūsu dienas režīms ir diezgan saplānots, ceļamies plkst. 6.00 no rīta, tad dodamies uz trasi, lai vērotu ķīniešu sportistu treniņu un labāk izprastu trases līnijas. Pēc tam arī mēs paši sēžamies kamanās un veicam savus braucienus. Pēc treniņa trasē mums uzreiz ir sapulce, kuras laikā visi kopā (sportisti un treneri) apspriežam trasē aizvadītos braucienus, skatāmies video un tos analizējam, kā arī izrunājam trases braukšanas plānu nākamajai dienai. Mums visu laiku ir jāatrodas maskās un strikti jāievēro šeit esošie noteikumi, vienīgais mirklis, kad drīkstam noņemt maskas, ir tad, kad atrodamies savās istabiņās."

Andrim un Jurim šī jau ir trešā olimpiskās trases homologācija. "Kopā esam piedalījušies četrās trašu homologācijās, proti, Soču, Phjončhanas un šobrīd Pekinas trasē, kā arī esam piedalījušies Paramonovas trases homologācijā, bet šī trase nebija olimpiskā."

"Jāsaka, ka pirmie iespaidi par trasi bija ļoti labi, var redzēt, ka ķīnieši ir ieguldījuši lielu darbu, strādājot pie trases arhitektūras un būvēšanas, trase tiešām ir interesanta," stāsta pieredzējušie kamaniņu braucēji.

Otrdien, 27. oktobrī, tika aizvadīti pirmie braucieni Pekinas olimpisko spēļu ledus trasē. "Šodien veicām trīs braucienus, un jau pēdējā braucienā pakāpāmies startēt no dāmu starta pakājes. Visus trīs braucienus nobraucām stabili, ar katru braucienu aizvien vairāk sākām izprast trasi, kā arī trešajā braucienā jau sasniedzām 116 km/h."

Pirmie iespaidi pēc paša pirmā brauciena? "Sajūtas bija interesantas, adrenalīns bija sakāpis, jo veikt pirmo braucienu šajā trasē bija kaut kas pilnīgi jauns."

Vai pēc pirmajiem braucieniem jau ir iespējams izvērtēt trases sarežģītību? "Trase nav pārāk vienkārša, bet mēs vairāk teiktu to labā ziņā, jo šajā trasē būs "jāatkož" daudz mazu knifiņu, lai spētu braukt ātri."

Kādi ir citu sportistu pirmie iespaidi, vai esat savā starpā starp braucieniem par to runājuši?

"Protams, runājam ar citiem sportistiem, un kopumā visi ir ļoti pozitīvi pacilāti par to, kas šeit notiek un par to, kāda ir trase."

Kurai jau no esošajām trasēm jaunā, olimpiskā trase ir līdzīga? Vai tomēr tā nav līdzīga nevienai no jau esošajām trasēm?

"Šajā trasē ir daudz līdzīgu elementu citām trasēm, kā, piemēram, Nagano, Sočiem, Vistlerai un citām augstas klases trasēm, bet ir arī virāžas, kas ir kaut kas pilnīgi jauns un nekur citur nav redzēts."

Sportisti 2. novembrī atgriezīsies Latvijā, kur turpinās gatavošanos 2020./21. gada kamaniņu sporta sezonai, kas tiks atklāta ar pirmo Pasaules kausa posmu Insbrukā, Austrijā, kas norisināsies no 27. līdz 29. novembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu