Huawei P Smart 2021 apskats: ar domām 2021. gadā jau tagad

CopyLinkedIn Draugiem X
Huawei P Smart 2021
Huawei P Smart 2021 Foto: Janis Vevers

Huawei P Smart 2021 sniedz vairāk, nekā gaidām no šādas cenu kategorijas viedtelefona.

Ja var ticēt sociālo tīklu ierakstiem, daļa cilvēces ir tik ļoti vīlusies 2020.gadā, ka jau tagad vēlētos nākamo. Ražotāji ir uztvēruši gaisā virmojošo noskaņojumu un steidz piedāvāt iespēju sajusties kā nākamajā gadā, pat labi apzinoties, ka pāršķirt kalendāra lapas tik ātri neizdosies. Piemēram, tehnoloģiju uzņēmums Huawei jau septembra beigās prezentēja viedtelefonu P Smart 2021, lai arī šāda «laika apsteigšana» mobilo ierīču pasaulē nav plaši praktizēta parādība.

P Smart sērija dienasgaismu ieraudzīja pirms nepilniem trīs gadiem. Tolaik tālrunis tika pozicionēts kā ierīce Z paaudzes jauniešiem. Vienkāršs, ērts un ar labu fotokameru. Trešā paaudze pēc pusgada – P Smart Z – atnesa tam laikam aktuālo inovāciju izbīdāmas priekšējās fotokameras izskatā, un nu klāt jaunākais pienesums. Arī jaunākajā P Smart uzsvars likts uz fotografēšanu, un šoreiz par to gādā veselas četras aizmugurējās kameras, no kurām galvenajai ir 48 megapikseļu attēla sensors.

Fotogalerija: attēli, kas uzņemti ar Huawei P Smart 2021

Gaumīgs dizains

Tomēr ne mazāk svarīgs ir fakts, ka šajā viedtelefonā par aptuveni 230 eiro cenu visi svarīgākie elementi ir pārsteidzošā līdzsvarā. Ja vēsturiski ražotāji cenas samazināšanas nolūkā budžeta klases ierīcēs ieliek lēnu procesoru, sliktu ekrānu vai vāju kameru, tad P Smart 2021 gadījumā tā nav. Pat dizains padevies ļoti glīts, jo īpaši TVNET rīcībā pabijušā saulrieta zeltainajā tonī, kas patīkami laistās saulē. Korpuss ir veidots no polikarbonāta, taču aizmugurē izskatās kā dārgo telefonu stikla pārklājums un ar noapaļotajām, gludajām malām ir patīkams taustei.

206 gramus smagajam tālrunim ir arī šodienas jauniešu vēlmēm atbilstoši liels displejs – 6,67 collas pa diagonāli. Tas prasmīgi iestrādāts 7,7 centimetrus platā korpusā, tādēļ «P gudrinieka» lietošana vienā rokā nesagādā grūtības. Atzinīgi vērtējama arī 1080x2400 pikseļu izšķirtspēja, kas veido 395 punktu uz collu blīvumu. Vēl pirms dažiem gadiem tādu rādītāju varēja redzēt vien flagmaņu modeļos.

Ekrāns ir acīmredzami košs pat tad, ja spilgtums iestatīts vien uz pusi, un priecē arī dzidrās krāsas, lai arī ražotājs izmantojis LCD tehnoloģijas displeju, nevis krietni dārgāko OLED. Turklāt ilgstošas lietošanas gadījumiem pieejams Eye Comfort režīms, kas samazina acis nogurdinošo zilās gaismas starojumu.

Atpazīst saimnieka seju

P Smart 2021 darbošanās spēja kopumā pelnījusi atzinīgu novērtējumu. Lai arī Kirin710A procesors nav starp ātrākajiem un arī par 4GB operatīvo atmiņu prasīgie pircēji varētu saraukt degunu, tie savu darbu paveic. Ziņu portālu lapas ritinās raiti, lietotnes ielādējas pieņemamā tempā un ne brīdi nerodas sajūta, ka uz tālruni nāktos gaidīt. Ja mērķis ir lietot tālruni informācijas iegūšanai, video atskaņošanai un grafiski ne pārāk «smagām» spēlēm, tad uz P Smart 2021 var paļauties.

Huawei P Smart 2021
Huawei P Smart 2021 Foto: Janis Vevers

Pievienotā vērtība ir Huawei ierīcēm raksturīgi labi strādājošie biometrijas risinājumi. Sejas atpazīšanas sistēma labā apgaismojumā funkcionē faktiski nekļūdīgi, acumirklī pēc saimnieka ieraudzīšanas atbloķējot ierīci. Bet ja apkārt ir tumšāks vai uz sejas maska, atliek piedurt īkšķi labajā malā iestrādātajai ieslēgšanas pogai ar pirkstu nospiedumu lasītāju, lai tālrunis būtu darba kārtībā.

Uzmanības vērts ir arī 5000 miliampērstundu akumulators, jo ar tādu ietilpību nevar padižoties pat daļa trīs un četras reizes dārgāko ierīču. Tas arī attaisno cerības, jo ar vienu uzlādi spēj darboties pat līdz divām dienām. Nepārtrauktas video atskaņošanas režīmā tas spēja «izvilkt» gandrīz 15 stundas, kas ir patiesi ievērības cienīgs rādītājs. Ne mazāk svarīgi, ka baterija atbalsta 22,5W ātro uzlādi, tādēļ ar oriģinālo lādētāju ietilpīgo enerģijas krātuvi var piepildīt vienā stundā.

Huawei P Smart 2021
Huawei P Smart 2021 Foto: Janis Vevers

Gaišāk nekā dzīvē

Esam nonākuši līdz tālruņa vizuāli redzamākajam elementam – četrām vienā līnijā izkārtotajām aizmugurējās kameras lēcām. Šajā modelī Huawei nav «skrējis līdzi modei» un ievietojis masīvu uz āru izvirzītu kameras bloku. Tas ir pragmatiski veidots, «izlīdis» kādu milimetru uz āru, un lēcas ir salīdzinoši nelielas. Četras «acis» budžeta klases ierīču plauktā izskatās iespaidīgi, tāpat kā uzraksts - 48 MP AI Quad Camera. Tomēr nevajadzētu uzcelt pārāk augstu cerību torni. 48 megapikseļi ir galvenās kameras attēla sensoram, kamēr ultra platleņķa ir 8 MP, bet makro un dziļuma sensoram – pa 2 MP. Tas lielā mērā nosaka attēlu kvalitāti. Kamēr pietiek ar galvenās kameras pienesumu, bildes izskatās gana labi, bet kad tiek ņemtas talkā pārējās lēcas, parādās trūkumi. Redzamākie no tiem ir «sulīguma» trūkums platleņķa uzņēmumu krāsās. Fotografējot izteiksmīgo dzeltensārto rudens lapu izdaiļotos mežus, bildēs tie izskatās blāvi. Pat aktivizējot HDR režīmu.

Nakts režīms, foto ar zibspuldzi, foto apgaismojumā, parastais režīms
Nakts režīms, foto ar zibspuldzi, foto apgaismojumā, parastais režīms Foto: Janis Vevers

Šķiet, kameru sistēma arī pārcenšas ar kadra izgaismošanu. Tas no vienas puses ir labi, no otras ne tik ļoti. Vājā apgaismojumā uzņemtās bildes ir gaišākas nekā dzīvē, tādēļ attēlā var ieraudzīt vairāk pagalmā parāda acis. Taču tam ir ēnas puse. Labā gaismā uzņemtajos kadros, piemēram, zāles stiebri fotogrāfijā ir gaišākā zaļumā nekā pļavā.

Apsvēršanas vērts variants

Lai arī pāris pēdējos gados budžeta klasē ienākuši daudzi labi modeļi, P Smart 2021 to vidū izskatās visai labi. Tas ir pārdomāti sabalansēts un būtībā piedāvā vairāk nekā varētu sagaidīt no šādas cenu kategorijas ierīcēm. Vienīgi grūtības varētu rasties lietotājiem, kuri savu virtuālo pasauli uzbūvējuši ap Gmail kontu. Tā kā ASV noteiktās sankcijas attiecas arī uz šo modeli, Google pakalpojumu tajā nav. Līdz ar to Gmail e-pasta vēstulēm, Google Maps, YouTube un citiem amerikāņu resursiem var piekļūt vienīgi caur pārlūkprogrammu, kas diemžēl nozīmē dažādus ierobežojumus. Cita iespēja, kas gan neattiecas uz YouTube, ir Gmail konta piesaistīšana telefonā iebūvētajam e-pasta pārlūkam, kas ir ļoti vienkāršs un zināmā mērā pat ļoti līdzinās Gmail lietotnes interfeisam. Maps karšu un navigācijas lietotnei savukārt ir virkne alternatīvu, tai skaitā Tom Tom, Here Maps jeb Here WeGo un citas.    

Savukārt no Google kundzības brīvajiem P Smart 2021 būs viens no labākajiem modeļiem, ko var iegādāties par 230 eiro. Huawei lietotņu veikala AppGallery «plaukti» nemitīgi pildās un tajos jau sakrājies vairāk nekā 100 tūkstoši sīkprogrammu. Ja kaut ko neizdodas atrast, tad talkā var nākt Petal Search rīks - vieglākais ceļš, kā tikt pie lietotnēm, kas vēl nav AppGallery. «Dzelži» ir kvalitatīvi un izturīgi, un arī dizains ir gana pievilcīgs, lai to draugiem rādītu ar prieku.

Raksts tapis sadarbībā ar Huawei Latvija.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu