Leiboristi aptur bijušā līdera Korbina dalību partijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas opozīcijas Leiboristu parija ceturtdien apturējusi bijušā līdera Džeremija Korbina dalību organizācijā, šādi reaģējot uz Korbina nule kā teikto, apgalvojumi par antisemītismu partijā ir pārspīlēti.

"Ņemot vērā komentārus, ar kuriem viņš šodien nāca klajā, un viņa nevēlēšanos vēlāk tos atsaukt, Leiboristu partija ir apturējusi Džeremija Korbina dalību organizācijā uz izmeklēšanas laiku," teikts partijas preses sekretāra paziņojumā.

Kā norāda laikraksts "Guardian", šis lēmums, domājams, izraisīs asu konfliktu starp partijas līderi Kīru Stārmeru un Korbina atbalstītājiem parlamentā.

Korbins noraidīja neatkarīgās Vienlīdzības un cilvēktiesību komitejas (EHRC) secinājumus, norādot, ka oponenti partijas iekšienē un ārpus tās, kā arī mediji Leiboristu partijas antisemītisma problēmu "dramatiski pārspīlē politisku iemeslu dēļ".

Kā savā ziņojumā norādīja EHRC, procesā, kādā tiek izmeklētas apsūdzības par antisemītismu partijā, konstatētas "nopietnas kļūdas".

"Dažas sūdzības nepamatoti netika izmeklētas vispār," norādīja EHRC.

Iegūtas "liecības, ka notikusi politiska iejaukšanās procesā, kad tikušas izmeklētas sūdzības par antisemītismu", teikts ziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu