Rīgas 71.vidusskolā Covid-19 uzliesmojums: direktors nedēļu uz darbu nācis slims (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: lsm.lv

Rīgas 71.vidusskolas direktors Andrejs Rižikovs nedēļu uz darbu nācis slims, un vēlāk, veicot testu, atklājies, ka viņš saslimis ar Covid-19, ceturtdien vēstīja LTV "Panorāma".  Kaut arī juties slikti, direktors sejas aizsargmaskā vadījis gan stundas, gan sanāksmes, bet veikt Covid-19 testu sev un kolēģiem atteicies, pastāstījuši skolas darbinieki. Patlaban skolā konstatēti vismaz astoņi inficēšanās gadījumi. 

Rīgas 71. vidusskola izvietota vairākos korpusos. Koronavīrusa uzliesmojuma dēļ attālināti mācās daļa skolēnu, kas apmeklēja ēku Iļģuciema ielā 6.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rīcībā ir ziņas par astoņiem saslimušajiem. Slims ir gan skolas direktors, gan citi pedagogi un darbinieki.

Direktors pirms koronavīrusa testa uz darbu nācis slims. Par šo faktu viņam būs jāsniedz paskaidrojums savai tiešajai priekšniecībai – Rīgas domes Izglītības departamentam. Viņa rīcība tiks vērtēta. 

"Panorāmas" aptaujātie darbinieki par direktora rīcību ir nikni. Avots, kurš lūdza saglabāt anonimitāti, dalījās novērojumos, ka skolas direktors Andrejs Rižikovs vairākas dienas izskatījies nevesels. 

"Nedēļā no 12. līdz 16. oktobrim bija nedēļa līdz brīvlaikam.

Un direktors uz skolu nāca apslimis. Temperatūra, iesnas, maziņš klepiņš. Švaki jutās," pastāstīja avots. Ar masku vadījis gan stundas, gan administratīvo sēdi.

Tad sācies brīvlaiks, un tieši tad atklājies, ka skolā apstiprināta Covid-19 saslimšana.

"Iekšā ir naids un niknums. Tā ir kriminālatbildība. Ja skolas galva var nākt slims uz skolu un vispār nepateikt...

Varbūt mēs puse esam nēsātāji? Viņam vajadzēja nodot kontaktpersonu sarakstu.  

Vislielākās dusmas – es nebūtu braucis uz laukiem pie mammas. Viņai ir 76 gadi un bronhīts, bronhiālā astma. Pats [direktors] kā strauss smiltīs galvu ir iebāzis. Neviena vārda! Būtu vismaz kolēģiem e-klasē vēstuli uzrakstījis - atvainojiet, esmu saslimis ar Covid-19, sekojiet līdzi savam veselības stāvoklim!" uzsvēra darbinieks.

Skolas darbinieku lūgumu – veikt visiem vismaz siekalu testus, vai Covid-19 nav izplatījies vēl tālāk, direktors esot noraidījis.

Tas neesot lietderīgi. Tagad darbinieki, kuri saslimuši, testiem piesakās paši.

"Es pati esmu slima un šodien tikai uz testu eju. Es guļu mājās ar lielu klepu un smagu temperatūru," pastāstīja vēl kāda skolas darbiniece, ar kuru LTV mēģināja sarunāt komentāru. Direktoram turpinās darba nespējas lapa. Mobilo tālruni viņš neceļ.

"Mūsu rīcībā bija oficiāla informācija, ka 15. datumā direktors juties slikti, 16. datumā paziņo par to, ka turpina darbu attālināti, 19. atver slimības lapu un 22. paziņo, ka ir pozitīvais Covid-19 tests. Tā ir informācija, kas ir mūsu rīcībā. Plus divi pedagogi un karantīna divām klasēm," pastāstīja Rīgas domes Izglītības departamenta pārstāve Indra Vilde.

Rīgas domes Izglītības departamentā par notikušā apstākļiem uzzināja no LTV. Tur uzsvēra – aicinājums slimiem neiet uz darbu tiek atgādināts skolām katru nedēļu.

"Departaments ir ļoti nepatīkami pārsteigts, galvenokārt tamdēļ, ka jau no mācību gada sākumā esam brīdinājuši, teikuši, aicinājuši sekot drošībai. Šādi gadījumi nedrīkst tikt pieļauti, par to runā katru nedēļu attālinātajās direktoru sanāksmēs," uzsvēra Vilde.

Tiklīdz darba nespējas lapa tiks noslēgta, direktoram būs jāsniedz paskaidrojums.

"Mēs pieprasīsim paskaidrojumu. Saņemot šo paskaidrojumu, vērtēsim turpmākos soļus," norādīja Vilde.

Departamentā aicina ikvienu, kuram ir informācija, ka skolās netiek ievēroti piesardzības un drošības pasākumi, ziņot. 

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu