Tatarstānā nošauts pusaudzis, kas uzbruka policistiem ar nazi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu Tatarstānā, Krievijā, policisti nošāvuši 16 gadus vecu pusaudzi, kurš uzbrucis iecirknim, ziņo portāls "Meduza".

Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu par terorakta mēģinājumu un tiesībsargājošo iestāžu darbinieku apdraudēšanu.

Publiski izskanējusī informācija liecina, ka 16 gadus vecais pusaudzis naktī uz piektdienu esot mēģinājis aizdedzināt iecirkni Kukmorā, izmantojot divas pudeles ar viegli uzliesmojošu šķīdumu. Pēc tam viņš vismaz trīs reizes ar nazi sadūris policistu.

Otrs policists, kurš atradās notikuma vietā, raidīja vairākus brīdinājuma šāvienus gaisā, bet pēc tam sāka šaut uz pusaudzi. Portāls "Baza" raksta, ka policists izšāvis 12 reizes, bet uzbrucējam trāpījušas sešas lodes.

Pusaudzis nomira pirms mediķu ierašanās.

Ievainotais policists atrodas slimnīcā, taču viņa dzīvībai briesmas nedraud, norāda laikraksts "Novaja gazeta".

Uzbrucēja motīvi pagaidām nav zināmi, tomēr izdevums "Baza" vēsta, ka pusaudzis esot skandējis islāma ekstrēmistu iecienīto saukli "Allahu akbar" ("Dievs ir dižens").

Pirms tam viņš sociālajos tīklos esot publicējis aicinājumu uz džihādu (musulmaņu svēto karu).

Kā aģentūrai "Interfax" pavēstījis, kāds par izmeklēšanas gaitu informēts avots, izmeklētāji uzskata, ka uzbrukumu, iespējams, izprovocējušas Francijā publicētās karikatūras par pravieti Muhamedu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu