"Walmart" bažās par nemieriem aizvāc ieročus no redzamām vietām veikalos (5)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kompānija "Walmart" vairākos tūkstošos veikalu aizvākusi no redzamām vietām pārdošanā pieejamos šaujamieročus un munīciju, pamatojot to ar bažām par "pilsoniskajiem nemieriem", vēsta raidorganizācija BBC.

"Walmart" veikalos ASV joprojām būs iespējams iegādāties ieročus un munīciju, pajautājot pārdevējam par šādu iespēju. Pagaidām nav zināms, cik ilgu laiku šaujamieroči nebūs izvietoti tirdzniecības telpās.

Šaujamieroči tiek pārdoti apmēram pusē no visiem 4700 "Walmart" veikaliem, kuri darbojas ASV.

Lēmums tika pieņemts pēc tam, kad policija Filadelfijā nošāva melnādaino Volteru Volesu, kurš cieta no psihiskām problēmām. Viņa ģimene apgalvo, ka epizodes laikā izsaukusi ātro palīdzību, taču tās vietā ieradusies policija. Policija norāda, ka nošāvusi Volesu, jo viņš atteicās nolikt nazi.

Saistībā ar notikušo izcēlās protesti, kuri pārauga nekārtībās.

"Walmart" šā gada jūnijā no vairākiem veikaliem izņēma šaujamieročus un munīciju pēc tam, kad Džordža Floida nonāvēšanas izraisītajos protestos, izceļoties nemieriem, tika nodarīti postījumi atsevišķiem "Walmart" veikaliem.

"Mēs esam novērojuši vairākus izolētus pilsonisko nemieru gadījumu. Kā jau dažu pēdējo gadu laikā esam to vairākkārt darījuši, šaujamieroči un munīcija ir aizvākta no mūsu veikalu tirdzniecības zālēm. Tas ir piesardzības pasākums, lai pasargātu mūsu darbiniekus un klientus," ceturtdien paziņoja veikalu ķēdes runasvīrs Korijs Lundbergs.

Pagājušogad "Walmart" pārstāja tirgot triecienieroču munīciju. Lēmums tika pieņemts pēc vairākām apšaudēm. Viens no incidentiem bija labējā radikāļa sarīkota apšaude "Walmart" veikalā Elpaso, Teksasā, kurā tika nogalināti 22 cilvēki.

Triecienieroči no veikala piedāvājuma tika izņemti 2015.gadā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu