Plašā testēšana Jēkabpils pašvaldības iestādēs atklājusi trīs Covid-19 gadījumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Nedēļas sākumā veiktā plašā testēšana Jēkabpils pašvaldības iestādēs atklājusi trīs Covid-19 gadījumus.

Šonedēļ veikti 600 Covid-19 siekalu testi Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Jēkabpils 2.vidusskolas, 3.vidusskolas, Jēkabpils Sporta skolas, Jēkabpils Mākslas skolas, Jēkabpils bērnu un jauniešu centra, Arvīda Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas, Sociālā dienesta un Pašvaldības policijas darbiniekiem.

Trīs personām veiktie testi uzrādīja Covid-19 vīrusa klātbūtni. Šo personu veselības stāvoklis ir apmierinošs un tām ir noteikta pašizolācija. Lai ierobežotu iespējamu vīrusa izplatību, profilaktiskos nolūkos divas klases 1.- 6.klašu grupā mācības turpina attālinātā režīmā. Pagaidām plašāku testēšanu Jēkabpilī nav plānots turpināt.

Pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis secināja, ka nelielais Covid-19 pozitīvo testu īpatsvars pašlaik atspoguļo to ierobežojumu rezultātus, ko pašvaldība ieviesa iestādēs oktobra sākumā - atcelti komandējumi, sporta sacensības, noteikta obligāta vizieru un masku lietošana. Testu rezultāti apliecinot, ka iestādēs vīrusa izplatības ierobežošanas preventīvie pasākumi tiek veikti ar augstu atbildības sajūtu.

"Nelielais pozitīvo testu skaits iestādēs nav iemesls, lai mēs varētu atgriezties pie ierastā dzīves ritma. Mums joprojām ir jāsaglabā modrība un rūpīgi jāpārdomā savas ikdienas gaitas.

Piesardzības pasākumi mums ir jāturpina ievērot ik uz soļa, jo šodienas rīcības sekas mēs jutīsim tikai pēc divām trim nedēļām,"

aicināja Gogulis.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 saslimušo skaits Jēkabpilī ir 48.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī tika nolemts ieviest jaunus ierobežojumus un veikt plašu iedzīvotāju testēšanu. Domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (GKML) atzīmēja, ka slimības uzliesmojums ir saistāms ar Ābeļu pamatskolu kaimiņu Jēkabpils novadā, kur gan strādā, gan mācās pilsētas iedzīvotāji.

Šādos apstākļos pašvaldība ar SPKC apspriedusi iespējamos rīcības modeļus un nolemts noteikt atsevišķus ierobežojušus pasākumus un veikt plašu iedzīvotāju testēšanu.

Paralēli ir noteikti arī jauni ierobežojumi, proti, pilsētā nolemts atcelt publiskos pasākumus, ledus hallē nenotiks nekādas nodarbības, bet pilsētas profesionālā sporta komandas aicinātas tuvākās pāris nedēļas spēles aizvadīt ārpus pilsētas. Pašvaldības darbs maksimāli notiks attālināti, informēja Kraps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu