"airBaltic" novembrī sāks lidojumus uz jauno Berlīnes Brandenburgas lidostu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" no 8.novembra sāks lidojumus no Rīgas uz jauno Berlīnes Brandenburgas lidostu, informēja "airBaltic" pārstāvji. 

Savukārt pēdējo lidojumu no Rīgas uz Berlīnes Tēgelas lidostu aviokompānija veikts 6.novembrī.

"airBaltic" sāka tiešos lidojumus no Rīgas uz Berlīni 2002.gadā. Sākumā lidsabiedrība lidojumus veica uz Berlīnes Tempelhofas lidostu, bet vēlāk tajā pašā gadā darbību pārcēla uz Berlīnes Tēgelas lidostu. Šobrīd "airBaltic" tiešos lidojumus no Berlīnes veic uz visām trim Baltijas valstu galvaspilsētām.

Jaunās Berlīnes Brandenburgas lidostas pirmais terminālis oficiāli tiks atvērts sestdien, 31.oktobrī, bet regulārie lidojumi Berlīnes Tēgelas lidostā tiks pārtraukti 7.novembrī. 

Jaunā lidosta nodēvēta par godu bijušajam Rietumberlīnes mēram un Rietumvācijas kancleram Villijam Brantam. Lidosta spēj apkalpot 43 miljonus pasažieru gadā.

Šajā ziemas sezonā "airBaltic" plāno nodrošināt lidojumus no Rīgas uz 40 galamērķiem.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums Covid-19 pandēmijas ietekmē šogad pirmajā pusgadā samazinājās par 63,6% - līdz 78,713 miljoniem eiro, savukārt koncerna zaudējumi pieauga gandrīz septiņas reizes un veidoja 184,77 miljonus eiro.

2020.gada pirmajā pusgadā "airBaltic" pārvadāja 810 317 pasažierus, kas Covid-19 ietekmē bija par 64% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Savukārt veikto lidojumu skaits samazinājās par 58% - līdz 12 501 lidojumam.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu