Nicas terorakts: Itālija noraida pārmetumus, ka pieļāva uzbrucēja nokļūšanu Francijā (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Trīs cilvēkus baznīcā Nicā, Francijas dienvidos, ceturtdien noslepkavojušais tunisietis Francijā ieradies no Itālijas, piektdien apstiprināja Itālijas iekšlietu ministre Lučiana Lamordžēze.

Vienlaikus viņa noraidīja pārmetumus, ka daļa atbildības par notikušo jāuzņemas Itālijas valdībai.

"Es saku, ka mūsu puse nav atbildīga," ministre sacīja žurnālistiem, reaģējot uz opozīcijas prasībām, lai viņa atkāpjas.

"Ir laiks izbeigt šo polemiku un būt kopā ar Francijas tautu un citām Eiropas valstīm, jo šis ir uzbrukums Eiropai," uzsvēra Lamordžēze.

Tunisietis ieradās Itālijas Lampedūzas salā 20.septembrī, un 9.oktobrī tika izdots rīkojums par viņa izraidīšanu, sacīja ministre. Šo rīkojumu viņš ignorēja.

Saistībā ar ieceļotāju nekādas nopietnas bažas nav radušās, jo nedz Tunisijas varasiestādes, nedz izlūkdienesti nav brīdinājuši, ka viņš būtu bīstams, skaidroja ministre.

Kā liecina Itālijas Iekšlietu ministrijas dati, šogad no 1.janvāra līdz 29.oktobrim Itālijā pa jūras ceļu ieradušies 27 190 migranti. Pērn šajā pat laika posmā tādu bija 9533.

Francijas terorisma lietu virsprokurors Žans Fransuā Rikārs jau iepriekš norādīja, ka trīs cilvēkus Nicas baznīcā noslepkavojušais terorists ir 1999.gadā dzimis tunisietis.

Kā pavēstīja avoti Tunisijas un Francijas drošības dienestos, slepkavas vārds Brahims Auisaui.

Slepkava Nicā ieradies ceturtdienas rītā ar vilcienu, sacīja Rikārs.

Francijas prezidents Emanuels Makrons vēl ceturtdien trīs cilvēku slepkavību Nicas baznīcā raksturojis kā "islāmistu teroraktu", vienlaikus solot, ka Francija "neatteiksies no savām vērtībām".

Jau ziņots, ka Nicā ceturtdien ar nazi bruņots vīrietis Dievmātes bazilikā nogalināja trīs cilvēkus. Vienam upurim pārgriezta rīkle.

Policija slepkavu sašāvusi, taču viņš ir dzīvs un nogādāts slimnīcā.

Francijas premjerministrs Žans Kastekss paziņojis, ka šis uzbrukums ir tikpat gļēvs, cik barbarisks, un norādīja, ka nolēmis terora trauksmes sistēmā jeb tā dēvētajā plānā "Vigipirate" paaugstināt draudu līmeni līdz augstākajai pakāpei.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu