Nissan Qashqai - bagātīgs krosovers par aptuveni 20 tūkstošiem eiro

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai Foto: Nissan

Saka, ka ragavas jātaisa vasarā, rati ziemā. Pēc analoģijas sanāk, ka automašīna, ar kuru plāno doties ceļojumā pavasarī, ir jāmeklē un sev jāsagādā rudenī. Vai arī ziemā. Un kāpēc gan to nedarīt Skandi Motors salonā, kur kuplā skaitā atrodami auto, kas vienlīdz labi kalpos kā vasarā, tā arī ziemā?

Nu jau vairākus gadus turpinās krosoveru un mazo apvidus auto uzvaras gājiens jauno automobiļu tirgū. Nav arī pārsteigums, jo šā tipa mašīnas apvieno vairāku klašu un tipu automobiļu labākās īpašības. Pirmkārt, tie lielākoties ir kompakti, taču ietilpīgi auto ar praktisku hečbeka virsbūvi. Otrkārt, tiem ir lieli riteņi un augsts klīrenss, kas sniedz drošību uz ceļiem ar sliktu segumu un vietās, kur nekāda mākslīgi jeb mehāniski radīta seguma nav. Treškārt, mūsdienās krosoveri, kas pēc definīcijas ir augstāki auto, vairs neatšķiras no vieglajiem auto gaitas īpašību un dinamikas ziņā. Ne velti Nissan bestellers Qashqai, kas daudzus gadus bija pārdotākais krosovers visā Eiropā un aizvien ir starp segmenta līderiem, tiek pozicionēts kā pilsētas dzīvei radīts auto. Šis apstāklis gan neizslēdz iespēju ar krosoveru doties ārpus pilsētas un pat tālākā ceļojumā, jo vietas taču tajā pietiek gan pašiem, gan līdzi ņemamajām mantām.

Nissan Qashqai
Nissan Qashqai Foto: Nissan

Lai gan Latvijā daudziem sirdij tuvi ir dīzeļdzinēji, autoražotāji pakāpeniski, taču visai apņēmīgi atsakās no smagās degvielas izmantošanas. Vismaz vieglajos pasažieru auto. Tā vietā tiek attīstīti neliela darba tilpuma benzīna dzinēji ar turbokompresoru un tā dēvētie maigie hibrīdi jeb MHEV. Qashqai MHEV vēl jāpagaida, taču jauns benzīna motors Nissan un pārstāvja Skandi Motors piedāvājumā ir jau tagad. Tas ir 1,3 litru turbo motors divās jaudas versijās - ar 140 vai 160 zirgspēkiem un iespēju izvēlēties sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu vai septiņu pakāpju divsajūgu automātu. Automātiskā pārnesumkārba gan rezervēta motora jaudīgākajai versijai, kā arī vienīgajam dīzelim, kas ir 1,5 litru motors ar 115 zirgspēkiem.

Foto: Nissan

Tendence tātad ir skaidra - mums būs jābrauc ar benzīnu, nevis dīzeļiem. Vismaz periodā, kamēr notiek pāreja no iekšdedzes motoriem kā tādiem uz videi draudzīgajām elektrotehnoloģijām. Šajā jomā progress ir, taču vēl jāpagaida, kamēr elektromobiļu komponentes kļūs ievērojami lētākas un mašīnu lietošana parocīgāka. Bet tas jau ir cits stāsts.

Foto: Nissan

Atgriežoties pie parocīgā Qashqai, jāsaka, ka šis modelis sniedz visu, kas pat prasīgam autobraucējam kādreiz varētu kļūt vajadzīgs. Auto ir 4394 mm garš, tātad tik liels kā tipisks kompaktklases hečbeks ar vietām pieciem cilvēkiem. Tas, kurš kaut reizi ir braucis ar auto, zina, ka vislabākā un visērtākā vieta Nissan Qashqai (arī citās mašīnās) ir pie stūres. Arī priekšējais un aizmugurējie sānu pasažieri varēs braukt augstā komfortā, savukārt vidējam pasažierim nekas cits neatliks, kā baudīt draudzīgu kompāniju no abām pusēm.

QASHQAI N-TEC
QASHQAI N-TEC Foto: Nissan

Qashqai atbilst jaunākajām tehniskajām prasībām ne tikai piedziņas jomā. Arī drošības un komforta sistēmas funkcijas atbilst aktuālajiem standartiem. Jaunākajā cenu lapā redzams, ka pat bāzes modifikācijā Acenta krosovers ir dāsni aprīkots. Tam ir automātiskās tuvās/tālās gaismas, LED dienas gaitas gaismas, kas mašīnai piešķir arī viegli atpazīstamo seju, lietus sensors, lukturu mazgāšanas sistēma, borta dators, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, braukšanas joslas asistents, ārkārtas bremzēšanas sistēma, kas reaģē arī uz gājēju. Ja vajag, nākamajos aprīkojuma līmeņos automobilim ir arī informatīvā izklaides sistēma ar 7 collu skārienekrānu, 3D navigācijas sistēma, Apple Carplay/Android Auto atbalsts, atpakaļskata kamera, apkārtskata monitors ar kamerām priekšā, aizmugurē un sānos, sēdekļi ar ādas apdari, elektriski regulējams vadītāja sēdeklis, ProPILOT braukšanas atbalsta sistēma, inteliģentā automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēma, sistēma, kas brīdina par objektiem un satiksmi aizmugurē, sistēma, kas palīdz novietot auto stāvvietā, un, ja sirds kāro, tad Nissan Qashqai ir apgādājams arī ar pirmklasīgu Bose premium audio sistēmu. 

QASHQAI N-TEC
QASHQAI N-TEC Foto: Nissan

Īsāk sakot, Nissan Qashqai ir modelis, ko katrs var nokomplektēt atbilstoši vēlmēm un vajadzībām, lai brauciens būtu raits, komfortabls, ekonomisks un, protams, arī videi draudzīgs. 

Materiāls tapis sadarbībā ar Skandi Motors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu