Asociācija: Par aicinājumu uzvilkt sejas masku veikalu apsargi no apmeklētājiem nereti saņem draudus (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Epidemioloģiskās drošības noteikumi rada asas diskusijas starp sabiedrisku objektu apmeklētājiem un apsardzes darbiniekiem, un apsargi no uzrunātajiem cilvēkiem bieži saņem negatīvus komentārus vai pat draudus, informēja Drošības nozares kompāniju asociācijā (DNKA).

DNKA biedru pieredze liecina, ka veikalos aizrādījums cilvēkiem lietot maskas nereti izsauc negatīvas emocijas un dusmas pret valdības lēmumu tiek izgāztas uz veikalu apsargiem.

"Apsardzes darbinieki ir viena no tām profesijām, kas pirmā saskaras ar iedzīvotāju augošo agresiju, ko rada ekonomiskās situācijas pasliktināšanās un neziņa par nākotni. Šīs profesijas pārstāvjiem regulāri ir jāstrādā paaugstināta stresa apstākļos, tāpēc aicinām iedzīvotājus būt saprotošākiem un ievērot valdības pieņemtos noteikumus," norāda asociācijas valdes priekšsēdētājs Arnis Vērzemnieks.

Viņš skaidro, ka apsargi ir tie darbinieki, kas veikalos ir atbildīgi par apmeklētāju drošību, tāpēc viņu pienākums ir aicināt cilvēkus ievērot noteikumus un lūgt lietot sejas maskas.

Patlaban valdības pieņemtie noteikumi paredz, ka maskas obligāti jālieto sabiedriskajā transportā, veikalos un citās sabiedriskajās vietās.

"Jaunie drošības noteikumi rada asas diskusijas gan apmeklētāju starpā, gan apmeklētāju komunikācijā ar apsardzes darbiniekiem, un tādēļ apsargi bieži saņem negatīvus komentāru vai pat draudus. Līdztekus epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanai, apsargiem joprojām ir jācīnās ar citiem drošības apdraudējumiem mazumtirdzniecības vietās. Pieaudzis to gadījumu skaits, kad izsaukumos nepieciešams pielietot fizisku spēku. Ir bijuši pat gadījumi, kad likuma pārkāpējs uzbrūk ar nazi," norāda asociācijā.

Asociācija atgādina, ka no 20.novembra stāsies spēkā norma, kas paredz piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz 50 eiro par mutes un deguna aizsega nelietošanu sabiedriskās vietās.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu