"Latvenergo" padomes priekšsēdētājs: Žīguram nevajadzēja piedalīties tā dēvētajās "Taureņu" pirts sarunās (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdzšinējam AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājam Ārim Žīguram nevajadzēja piedalīties tā dēvētajās "Taureņu" pirts sarunās, piektdien preses konferencē pavēstīja "Latvenergo" padomes priekšsēdētājs Ivars Golsts.

LETA jau vēstīja, ka "Latvenergo" padome pirms mēneša sāka pārbaudi par koncerna amatpersonu rīcību un notikumiem 2015.gadā, lai izvērtētu, vai "Latvenergo" nav bijusi nepamatoti labvēlīga attieksme pret atsevišķiem uzņēmējiem, un pārbaudītu iepriekšējos gados koncernā veikto iepirkumu un citu darījumu atbilstību iekšējā un ārējā regulējuma prasībām.

"Veiktā pārbaude nav sniegusi papildus faktus, kas prasītu turpmāku krimināltiesisku vērtējumu. Vienlaikus, sabiedriskajā televīzijā un citos medijos iepriekš publiskotā informācija, kā arī pārbaudes laikā iegūtās ziņas ir pietiekams iemesls, lai padome kā uzraugoša institūcija ieņemtu principiālu nostāju gan pret korporatīvās ētikas principu pārkāpumiem koncerna vadībā, gan situācijām, kas raisa aizdomas par šādu normu pārkāpšanu," pauda kompānijā.

Lūgts precizēt, kā Žīgura darbībās izpaudās korporatīvās ētikas principu pārkāpums, Golsts norādīja, ka "["Latvenergo"] valdei nebija jāpiedalās šāda veida sarunās", ar to domājot medijos izskanējušo informāciju par Žīgura un "Latvenergo" bijušā valdes locekļa Māra Kuņicka dalību un pausto neformālās sarunās 2015.gadā.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis uzsvēra, ka "Latvenergo" ir stratēģiski nozīmīgs Latvijas uzņēmums, kas ik gadus caur dividendēm nodrošina būtiskus līdzekļus valsts budžetam. "Ministrijai ir svarīgi, ka tiek nodrošināta uzņēmuma efektīva darbība. Tāpēc ir jāsaprot, vai un kādas pārmaiņas ir nepieciešamas uzņēmuma uzraudzības procesos," uzsvēra Valantis.

Jau ziņots, ka Žīgurs no piektdienas atstājis "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu. Vienlaikus "Latvenergo" padome piektdien par kompānijas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju no sestdienas, 31.oktobra, iecēlusi "Latvenergo" līdzšinējo valdes locekli un finanšu direktoru Guntaru Baļčūnu.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu