Tuvākajā laikā izsludinās konkursu uz trim vakantiem "Latvenergo" valdes locekļu amatiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Latvenergo" klientu apkalpošanas centrs Mūkusalas ielā.
AS "Latvenergo" klientu apkalpošanas centrs Mūkusalas ielā. Foto: Lita Krone / LETA

Tuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss uz trim vakantiem AS "Latvenergo" valdes locekļu amatiem, piektdien preses konferencē informēja "Latvenergo" padomes priekšsēdētājs Ivars Golsts.

Pēc tam, kad būs zināms pilns uzņēmuma valdes locekļu sastāvs, no to vidus tiks izraudzīts jauns "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs. Līdz tam "Latvenergo" vadītājs būs līdzšinējais valdes loceklis un finanšu direktors Guntars Baļčūns.

LETA jau vēstīja, ka AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu no piektdienas atstājis Āris Žīgurs. Vienlaikus "Latvenergo" padome piektdien par kompānijas valdes priekšsēdētāja amatā no sestdienas, 31.oktobra, iecēlusi Baļčūnu. Bez viņa "Latvenergo" valdē darbojas tehnoloģiju un atbalsta direktors Kaspars Cikmačs, bet līdz 11.novembrim valdes locekļa amatā būs Uldis Bariss.

Golsts norādīja, ka visdrīzākajā laikā tiks rīkots konkurss uz patlaban trim vakantajiem "Latvenergo" valdes locekļu amatiem. Kā vienu no jauno valdes locekļu izaicinājumiem "Latvenergo" padomes priekšsēdētājs minēja iepirkumu sistēmas uzlabojumus.

Aicināts detalizētāk komentēt, kādus tieši uzlabojumus iepirkumu sistēmā vēlas "Latvenergo" padome, Golsts uzsvēra, ka uzlabojumi ir "vajadzīgi vienmēr un jebkurā sistēmā". "Vēlamies panākt, ka mēs kā liels iepircējs veidojam piegādātāju tirgu, kurā valdītu brīva konkurence, lielāka sāncensība un mēs iegūtu labāku preci par labāko iespējamo cenu," atzina Golsts.

Vaicāts, vai "Latvenergo" jaunie valdes locekļi tiks meklēti arī starptautiski, Golsts norādīja, ka par šo aspektu uzņēmuma padome vēl nav domājusi, vienlaikus viņš norādīja, ka jaunajiem valdes locekļiem būs jāzina valsts valoda.

Jau ziņots, ka Āris Žīgurs no piektdienas atstājis "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu. Vienlaikus "Latvenergo" padome piektdien par kompānijas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju no sestdienas, 31.oktobra, iecēlusi "Latvenergo" līdzšinējo valdes locekli un finanšu direktoru Guntaru Baļčūnu.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu