VM aicina medicīnas studentus un mediķus pieteikties Covid-19 pacientu aprūpei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Telts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā, kur iespējams nodot analīzes uz "Covid-19".
Telts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā, kur iespējams nodot analīzes uz "Covid-19". Foto: Evija Trifanova/LETA

Prognozējot lielāku skaitu Covid-19 pacientu ar smagu veselības stāvokli, Veselības ministrija (VM) aicina ārstniecības personas un medicīnas studentus brīvprātīgi pieteikties Covid-19 pacientu aprūpei ārstniecības iestādēs.

Kā aģentūru LETA informēja VM pārstāve Anna Strapcāne, lai nepieciešamības gadījumā ārstniecības iestādes varētu piesaistīt papildu mediķus, kuri var palīdzēt ar savām zināšanām un prasmēm Covid-19 pacientu aprūpē, ministrija kopā ar Veselības inspekciju (VI) šā gada aprīlī sāka mediķu aptauju par viņu gatavību iesaistīties. VM izsaka pateicību vairāk nekā 250 mediķiem, kas līdz šim ir atsaukušies.

Šobrīd tiek izplatīts vēl viens aicinājums pieteikties tiem, kuri būtu gatavi palīdzēt.

Lai pieteiktos, ir izstrādāta speciāla anketa, kuru ministrijā lūdz aizpildīt praktizēt tiesīgiem ārstiem, māsām, ārsta palīgiem, fizioterapeitiem, ergoterapeitiem, biomedicīnas laborantiem, māsu palīgiem, laboratorijas speciālistiem, kā arī rezidentiem, medicīnas asistentiem vai medicīnā studējošajiem, kuri ir gatavi nepieciešamības gadījumā palīdzēt un uzņemties apmaksātu papildu darbu.

Anketa pieejama interneta vietnē "arka.vide.gov.lv". Lai to aizpildītu, nepieciešams autentificēties caur "www.latvija.lv" portālu.

Ministrijā skaidro, ka šāds risinājums ieviests, balstoties uz citu valsti pieredzi. Anketā medicīnas darbinieks vai topošais mediķis norāda gan savu specializāciju, gan praktisko darba pieredzi. Īpaši svarīgi ir saprast, kuras no mediķa prasmēm būtu pielietojamas Covid-19 pacientu aprūpē. Tāpat ir iespēja norādīt, cik lielā mērā un kādā veidā konkrētais cilvēks ir gatavs iesaistīties, tostarp, sniedzot psiholoģisko un tehnisko atbalstu.

Apkopotie dati ir pieejami VI, kura pēc ārstniecības iestāžu pieprasījuma koordinēs sazināšanos ar mediķiem, kuri būs pieteikušies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu