Ķīnas kompānija prezentē Porsche Cayenne analogu ne īpaši turīgajiem (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ķīnas autobūves uzņēmums Changan Auto nupat publicējis pirmās jaunā krosovera Uni-K fotogrāfijas. Atkarībā no apskates leņķa automobilis līdzinās Porsche Cayenne kupejai.

Changan Uni-K ir 4865 mm garš, 1948 mm plats un 1700 mm augsts, tātad garumā un platumā atpaliek no vācu prototipa. Atšķirības gan ir nebūtiskas. Arī stilistiski līdzību ir daudz un tās vislabāk redzēt aizmugurē un profila skatā.

Foto: Publicitātes foto

Par nelietīgu dizaina kopēšanu gan šajā gadījumā īsti runāt nevar. Kaut gan precedentu Ķīnas autobūvē netrūkst, Changan Auto ir ieviesuši dzīvē vairākas oriģinālas idejas, piemēram, radiatora režģis, šaurie priekšējie lukturi, kā arī trešā bremžu gaisma uz spoilera ir oriģināli un drīzāk atgādina kādu no iepriekšējo gadu Lexus konceptautomobiļiem. Tāpat nedrīkst nepieminēt iespaidīgos 21 collas riteņu diskus un grandiozās izplūdes caurules, kam gan ir tikai dekoratīva vērtība. 

Foto: Publicitātes foto

Interjera attēli vēl nav publicēti. Visticamāk, salons tiks parādīts tikai Changan Uni-K publiskās debijas laikā Guanžu auto izstādē novembra beigās.

Foto: Publicitātes foto

Auto neapšaubāmi izskatās iespaidīgi, tomēr aiz tā futūristiskā motora pārsega atrodas 2 litru benzīna dzinējs. Tas darbojas tandēmā ar 8 pakāpju automātisko pārnesumkārbu no Aisin. Dzinēja raksturlielumi nav zināmi, tomēr līdzīgs spēka agregāts modelī Changan CS85 attīsta 232 ZS un 360 Nm.

Foto: Publicitātes foto

Changan Uni-K tirdzniecība Ķīnā sāksies 2021. gada pirmajā ceturksnī un tā aptuvenā cena vietējā tirgū ir ekvivalenta 23 tūkstošiem eiro ar "astīti".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu