Čeļabenskā pie koronavīrusa slimnīcas sprāguši skābekļa baloni (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: @ilyabirman

Krievijas pilsētas Čeļabenskas centrā pie otrās pilsētas slimnīcas šorīt izcēlies ugunsgrēks saimniecības ēkā, kurā glabājušies skābekļa baloni. Ugunsgrēks, kas bija pārņēmis 150 kvadrātmetru platību, pašlaik jau ir lokalizēts, taču iepriekš tā ietekmē eksplodējis skābekļa balons.

Ar eksplozijas triecienvilni izsisti logu stikli arī slimnīcai līdzās esošajām mājām, bet pēc tam gaisā pacēlušies brūni dūmi, sociālajos tīklos ziņo aculiecinieki.

Čeļabinskas Veselības ministrijas preses dienestā informēja, ka nopietnais incidents noticis plkst.11:30 pilsētas otrajā slimnīcā, kas atrodas Ļeņina prospektā pašā pilsētas centrā. Kaut arī sākotnēji ziņots, ka cietušo nav, pašlaik jau ir informācija par diviem bojā gājušajiem. Tie ir cilvēki, kuriem ugunsgrēka un sprādzienu dēļ uz laiku nebija iespējams nodrošināt skābekļa piegādi.

Ziņu aģentūra RIA vēsta, ka ugunsgrēks izcēlies slimnīcas piebūvē, kas izmantota kā saimniecības ēka un kurā glabājušies skābekļa baloni. Viens no tiem – ar divu kubikmetru tilpumu, eksplodējis.

Ugunsgrēks pārņēmis divus klīnikas stāvus, kuros izmitināti arī koronavīrusa pacienti. Vairāk nekā 150 cilvēki ir evakuēti un izvietoti tuvākajā stadionā. Trīs pacienti, kas atradās reanimācijā, tiekot pārvesti uz citu slimnīcu.

Aculiecinieku izplatītajos videoierakstos redzams, ka pacienti no slimnīcas ārā vesti uz ratiņiem, kaut arī pilsētā pašlaik ir salīdzinoši vēss - gaisa temperatūra ap - 6 grādiem.

Foto: znak.com

Sprādziens nograndis netālu no Čeļabinskas Dienvidurālu Valsts Universitātes, kur tieši šajā laikā norisinājušās nodarbības. Viena no studentēm pastāstīja, ka arī augstskolas ēkā varēja sajust pamatīgu triecienvilni. Pēc incidenta mācības universitātes ēkā pārtrauktas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu