Slimnīcās ievietoto Covid-19 pacientu skaits sasniedzis 200

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Informatīvas norādes Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.
Informatīvas norādes Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā diennaktī stacionēts 31 Covid-19 pacients, kopējam slimnīcās ievietoto sasirgušo skaitam sasniedzot 200, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

No visiem patlaban stacionētajiem pacientiem 187 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 13 - ar smagu.

Aizvadītajā diennaktī no stacionāra izrakstīti 24, kamēr līdz šim kopumā no slimnīcām izrakstīti 427 Covid-19 pacienti.

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī atklāti kopumā 215 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati. Mirušie pacienti bijuši vecuma grupās no 70 līdz 75 gadiem un no 90 līdz 95 gadiem.

Aizvadītajā diennaktī veikti 5844 Covid-19 testi, savukārt pozitīvo gadījumu īpatsvars bijis 3,7%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Līdz šim saslimšana ar Covid-19 ir apstiprināta kopumā 5894 personām, kamēr 1406 personas ir izveseļojušās, liecina centra dati.

Tāpat jau vēstīts, ka kopš piektdienas reģionālajām un universitāšu slimnīcām ir jātur brīvo gultu fonds 15% apmērā, lai slimnīca varētu uzņemt jaunus neatliekamos pacientus ar jebkuru saslimšanu, preses konferencē pavēstīja Veselības ministrijas valsts sekretāre un Valsts operatīvās medicīniskā komisijas priekšsēdētāja Daina Mūrmane-Umbraško.

Slimnīcām uzdots veidot tranzīta nodaļas, kur pacienti uzturēsies līdz brīdim, kamēr viņiem tiek noteikts, vai viņi nav inficējušies ar Covid-19.

Savukārt NMPD direktore Liene Cipule pauda, ka dienests katru dienu veic vidēji 20-30 braucienus pie pacientiem, kuriem apstiprināta vai ir aizdomas par Covid-19 saslimšanu.

Viņa uzsvēra, ka ir svarīgi samazināt Covid-19 izplatības līkni, jo veselības aprūpes sistēma pie 200 jauniem saslimušajiem ik dienu spēj pārorganizēt darbu, taču, ja gadījumu skaits sasniegs 400-500, kapacitāte pietrūks. Tāpēc sabiedrībai jābūt modrai un jāievēro noteikumi, uzskata NMPD vadītāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu