Vācijā sāk darbu jaunā Berlīnes Brandenburgas starptautiskā lidosta

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/REUTERS/EPA/Scanpix

Vācijā sestdien sākusi darbu jaunā Berlīnes Brandenburgas starptautiskā lidosta, kuru sākotnēji bija paredzēts atklāt jau pirms deviņiem gadiem.

Lidostā, kas atrodas pilsētas dienvidaustrumos un nosaukta bijušā Vācijas kanclera Villija Branta vārdā, dienas vidū nolaidušās divas lidsabiedrību "Lufthansa" un "Easyjet" lidmašīnas - viena no Minhenes un otra no netālās Berlīnes Tēgeles lidostas, bet regulārie reisi sāksies pēc vairākām stundām.

Jaunās lidostas plānošana tika uzsākta jau 1992.gadā drīz pēc Vācijas atkalapvienošanās, un būvdarbi sākās 2006.gadā. Sākotnēji lidostu bija paredzēts atklāt jau 2011.gadā, bet tās tapšanu bremzējušas dažādas neveiksmes un skandāli, kas bija saistīti gan ar būvniecības nepilnībām, gan piegādātāju bankrotu un darbinieku pieķeršanu kukuļņemšanā.

Lidostas atklāšanas datums tika pārcelts vairākas reizes, un izmaksas šai laikā pieaugušas no plānotajiem 1,7 miljardiem līdz vairāk nekā 6,5 miljardiem eiro.

Galu galā lidosta beidzot sākusi darbu laikā, kad aviācijas nozare pieredz jaunā koronavīrusa pandēmijas izraisītu krīzi, un, kā izteicies lidostas operatorkompānijas vadītājs Engelberts Litke-Daldrups, nekādas svinības nav paredzētas - lidosta vienkārši sāks strādāt.

Tomēr Vācijas ekonomikas ministrs Pēters Altmaiers izteicis prieku un gandarījumu, ka lidosta beidzot  varēs darboties, lai gan tās neveiksmes gadiem ilgi nomākušas sabiedrību. 

Līdz šim Vācijas galvaspilsētai bija divas lidostas - Šēnefelde un Tēgele, bet turpmāk Brandenburgas lidosta būs vienīgā.

Līdzšinējā Šēnefeldes lidosta tiek iekļauta Brandenburgas lidostā kā viens no tās termināļiem, bet Tēgeles lidosta, ko berlīnieši īpaši iemīļojuši tās vieglās sasniedzamības un termināļa neparastās sešstūra formas dēļ, tiks slēgta 8.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu