Miris gleznotājs Laris Strunke

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Laris Strunke
Laris Strunke Foto: publicitātes

27. oktobrī Stokholmā mūžībā devies mākslinieks Laris Strunke (1931-2020), slavenā latviešu gleznotāja Niklāva Strunkes dēls, informē Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.

Laris Strunke dzimis Rīgā 1931. gadā, pazīstamā latviešu mākslinieka Niklāva Strunkes ģimenē. Dzīves virzību Latvijā aprāva un izpostīja okupācijas un karš, kad līdz ar citiem bēgļu gaitās devās arī Strunkes ģimene. Zviedrija kļuva par turpmāko Lara Strunkes mājvietu.

Strunke bija Zviedrijas Karaliskās Mākslas akadēmijas loceklis, Latvijas Republikas IV pakāpes Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks, viens no ievērojamākajiem Zviedrijas māksliniekiem. Kopš 1959. gada mākslinieks ir rīkojis personālizstādes dažādās Zviedrijas pilsētās, kā arī piedalījies daudzās grupu izstādēs. Viņa darbi atrodas muzeju un privātajās kolekcijās, tai skaitā arī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Ungārijas Nacionālajā galerijā Budapeštā, Stokholmas Modernās mākslas muzejā. Lara Strunkes glezniecībai raksturīgas lielizmēra abstraktas kompozīcijas, plaši un spēcīgi krāsu laukumi, kas plaknē rada telpiskuma ilūziju.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu