Felipe Masa nosauc būtiskākās atšķirības starp Šūmaheru un Hamiltonu (1)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Mihaēls Šūmahers un Lūiss Hamiltons
Mihaēls Šūmahers un Lūiss Hamiltons Foto: Reuters/ScanPix

Kādreizējais Formula 1 pilots Felipe Masa uzskata, ka Mihaēls Šūmahers bija izteiktāks "strādātājs", kamēr Lūisam Hamiltonam ir vairāk talanta. Tās, pēc brazīliešu autosportista domām, ir būtiskākās abu titulētāko Formula 1 pilotu atšķirības.

Tikai nedaudz vairāk par nedēļu ir pagājis kopš brīža, kad līdz ar uzvaru Portugāles Lielās balvas izcīņā Hamiltons kļuva par rekordistu uzvaru skaita ziņā. Tā, kā zināms, britam, seškārtējam F1 pasaules čempionam, bija 92. uzvara karjerā. Bez tā Hamiltons ir uz īstā ceļa, lai jau nākamajās vai kādās no nākamajām sacensībām atkārtotu Šūmahera septiņu titulu rekordu.

Masa, kurš savā Formula 1 pilota karjerā ir izcīnījis 11 Grand Prix, ir pieredzējis trasē gan Hamiltonu, gan Šūmaheru. Hamiltons bija sīvākais Masas konkurents cīņā par 2008.gada čempiona titulu, kad pārāks bija brits un sezonas finālā pārspēja Masu par 1 punktu, savukārt Šūmahers Masam bija komandas biedrs.

Kā vēsta Motorsport.com, Masas skatījumā Šūmahera darba ētika un zināšanas par formulām bija nepārspējamas, turpretī Hamiltons ir izteiktāks dabiskais talants.

"To ir ļoti grūti salīdzināt," saka Masa. "Es nebraucu kopā ar Lūisu vienā komandā. Jums patiešām ir jābrauc ar abiem vienā automašīnā, jāsaprot dati, lai salīdzinātu vienu ar otru. Bet abi ir pilnīgi pārsteidzoši, talantīgi un atšķirīgi, un abi ir pilnīgi braucēji tik daudzās jomās."

Tai pašā laikā Masa norāda uz ievērojamām atšķirībām Šūmahera un Hamiltona darba stilā.

"Es teiktu, ka tehniskā ziņā Mihaēls bija priekšā. Es īsti neredzu, ka Lūiss strādā ar inženieriem, saprot visu no tehniskās puses. Es nedomāju, ka viņš 100% pazīst automašīnu," saka Masa, atkārtoti uzsverot, ka Hamiltona talants un ātrums vien ir ko vērti, lai gan tehniski un arī fizisko treniņu ziņā brits varbūt pat ir soli aizmugurē. 

"Tomēr viņš visu paveic perfekti. Talanta ziņā viņš varbūt ir pārāks par Šūmaheru un, lai arī nestrādā tik smagi, viņš visu var paveikt perfekti."

Par to Masa pārliecinājies jau Hamiltona debijas gadā Formula 1. Tā bija 2007.gada sezona, kad jauniņais Lūiss jau ar pirmajiem Grand Prix izrādīja nopietnas pretestības uz augstām vietām, kamēr viņa komandas biedrs McLaren vienībā bija divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso. 

"Viņš 2007. gadā neizcīnīja titulu, jo pieļāva dažas kļūdas. Varbūt dažās sacensībās pietrūka pieredzes. Es atceros, ka Ķīnā viņš avarēja, dodoties boksos, viņš vienkārši apstājās nobrauciena zonā. Beigās viņš dažu kļūdu dēļ neuzvarēja čempionātā, kā arī cīņā ar Alonso. Bet tas parādīja, ka viņam ir talants. Viņš parādīja, ka viņš ir atšķirīgs, viņš var pieveikt jebkuru no braucējiem."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu