Sīkumi, kuru daudzās mājās ir pārlieku daudz

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pastāv liela iespēja, ka aiz haosa mājās slēpjas pavisam vienkāršs cēlonis – mājoklī ir pārāk daudz mantu, kuras nemaz nav nepieciešamas.

Dažkārt iemesls, kādēļ kumodei atvilktnes nav iespējams aizvērt vai rodas nepieciešamība pēc vēl viena plaukta, nav tādēļ, ka mājoklis ir par mazu vai mājinieki nespēj uzturēt kārtību. Pie vainas ir sīkumi, kurus neviļus iegādājamies pārāk daudz, vēsta portāls “Apartment Therapy”. Lūk, lietas, kuru daudzās mājās ir par daudz.

Palagi

Ja vien ģimenē neaug mazi bērni, kam nereti gadās pieslapināt gultiņu, ģimenes krājumos nemaz nav nepieciešamība pēc vairāk kā diviem vai trim palagiem uz vienu gultu. Pietiek iegādāties divus vai trīs kvalitatīvus palagus un tos mainīt – kamēr viens tiek izmantots, otru izmazgā un liec skapī.

Foto: Unsplash

Glāzes

Vīna glāzes, sulu glāzes, martini glāzes, šampanieša glāzes, un tas vēl nav viss. Dažkārt šie glāžu komplekti aizņem veselus plauktus vai skapjus, kaut gan tās nemaz netiek tik regulāri lietotas. Atbrīvojoties jau no viena glāžu komplekta, tiksi pie vesela brīva plaukta citiem traukiem.

Plastmasas trauki

Bieži vien plastmasas trauki mēdz sakrāties virtuves atvilktnē, pašam nemanot, taču šie it kā parocīgie trauki mēdz būt īsti vietas zagļi un okupēt vērtīgu teritoriju virtuves skapjos un atvilktnēs. Rūpīgi pārskati trauku kolekciju un atbrīvojies no liekajiem traukiem, proti, tādiem, kas jau ir iekrāsojušies, ar pazudušiem vāciņiem vai ieplaisājuši.

Dvieļi

Gluži tāpat kā ar palagiem, arī vannasistabu nav nepieciešams piesātināt ar veselu kolekciju dažāda izmēra dvieļu. Vienam cilvēkam nedēļā pietiks ar vienu roku dvieli, vannas dvieli un matu dvieli jeb kopumā ir iespējams iztikt vien ar sešiem dažādu izmēru dvieļiem, proti, kamēr viens komplekts tiek lietots, tikmēr otrs tiek izmazgāts un sagatavots nākamajai lietošanas reizei.

Foto: Unsplash

Kosmētikas produkti

Mūsdienās skaistumkopšanas industrija liek lietā visdažādākās metodes, lai pievilinātu potenciālos pircējus. Šā iemesla dēļ daudzi cilvēki attopas ar četriem dažādiem šampūniem, sešiem kondicionieriem, mitrinošiem krēmiem katrai ķermeņa daļai un desmit dušas želejām uz vannasistabas plauktiņa. Šis milzīgais produktu arsenāls ir fantastiska vieta, kur krāties putekļiem un ziepju nosēdumiem, tādēļ, pirms krīti kosmētikas ražotāju valgos, kritiski izvērtē, ko patiesi ir nepieciešams iegādāties.

Kosmētika

Tas pats attiecas uz kosmētiku – skropstu tušām, pūderiem, acu ēnām un citiem sīkumiem, kas mēdz aizņemt veselus galdus un krāt putekļus. Šie produkti ne tikai lieki aizņem vietu, bet arī laika gaitā kļūst par īstu baktēriju perēkli, kas nebūt nenāks par labu sejas ādai. Katram kosmētikas produktam uz etiķetes ir norādīts, cik mēnešus pēc atvēršanas drīkst lietot konkrēto produktu. Rūpīgi apskati katru kosmētikas līdzekli un atbrīvojies no veciem produktiem.  

Foto: Unsplash

Biroja piederumi

Lai gan biroja piederumi šajā laikā lieti noder, dažkārt to ir stipri par daudz un rodas īsts jūklis uz darba galda. Domā ilgtspējīgāk un centies samazināt papīru daudzumu – izlīdzies ar vienu pierakstu bloknotu, bet piezīmes un sarakstus centies sastādīt elektroniski viedtālrunī.

Aromātiskās sveces

Arī aromātisko sveču ražotāji mēdz piesaistīt pircējus ar gardiem aromātiem un pārdomātiem sveču trauku dizainiem, turklāt šie dekori it nemaz nav dārgi. Šī iemesla dēļ mājokļos sakrājas vesela čupa aromātisko sveču vai to trauku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu