Valsts prezidents: Primāri ir jārūpējas par Covid-19 izplatības ierobežošanu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Ja Covid-19 neierobežoti izplatīsies, cietīs arī ekonomika, šodien televīzijas kanāla "Rīga TV24" raidījumā "Dienas personība" uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits, norādot, ka primāri ir jārūpējas par infekcijas izplatības ierobežošanu.

Viņš norādīja, ka salīdzinājumā ar citām Eiropas vai pasaules valstīm, Latvija līdz šim labi tika galā ar Covid-19 ierobežošanu. Tas prezidenta ieskatā pierāda, ka līdzšinējā politika ir bijusi pareiza.

Redzot, ka ar Covid-19 inficēto skaits Latvijā pieaug, valdībai uz to ir jāreaģē, akcentēja Levits, norādot, ka šodien Ministru kabinets, iespējams, spriedīs par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kas ļaus valdībai pieņemt dažādus pasākumus cilvēku savstarpējo kontaktu mazināšanai.

Tāpat valsts pirmā amatpersona pauda, ka piekoptajai politikai, kas attiecas uz Covid-19 izplatības ierobežošanu, ir jāsabalansē dažādas intereses un iespējas, tāpat nevajadzētu runāt, vai nu tikai par infekcijas ierobežošanu vai ekonomiku - ja cilvēki ir slimi, arī ekonomika nedarbojas, tādu nostāju pauda Levits.

"Manuprāt, vispirms ir jāierobežo infekcijas izplatība. Acīmredzot uz kādu laiku būs jāievieš stingrāki pasākumi un tad, kad pēc dažām nedēļām tie iedarbosies, varēs atkal grožus nedaudz atlaist," akcentēja Valsts prezidents.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu