Indijā aktīvisti veic rituālu Trampa uzvarai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ADNAN ABIDI / REUTERS

ASV prezidentam Donaldam Trampam ir kaismīgi fani Indijā - tur labējā hinduistu grupa izpildījusi rituālu, lai nodrošinātu viņam atkārtotu termiņu šodien notiekošajās vēlēšanās.

"Hindu Sena" tiek raksturota kā margināla labēji noskaņota organizācija. Tā jau 2016.gadā rīkojusi Trampa dzimšanas dienas ballīti, kamēr Tramps vēl bija ASV prezidenta amata kandidāts.

Organizācijas biedri 2020.gada ASV prezidenta vēlēšanu dienā Ņūdeli skaitīja lūgšanu un izveidoja altāri ar Trampa fotogrāfijām, tādā veidā vēlot viņam uzvaru.

Tikmēr ASV Demokrātu partijas viceprezidenta amata kandidātes Kamalas Harisas senču ciemata iedzīvotāji Indijā otrdien nodevās lūgšanām, aicinot augstākās varas vērst Savienoto Valstu vēlēšanu iznākumu par labu senatorei Harisai un viņas vēlēšanu partnerim, prezidenta amata kandidātam Džo Baidenam.

Harisas tēvs ir jamaikietis, bet māte - indiete no Tamilnādas štata Indijas dienviddaļā, abi naturalizācijas ceļā kļuvuši par ASV pilsoņiem. Tēvs Donalds Hariss ir Stenforda universitātes emeritētais ekonomikas profesors, bet māte Šjamala Gopalana, kas mirusi 2009.gadā, bija Kalifonijas Universitātes Bērklijā biomedicīnas profesore. Viņa devusi nozīmīgu ieguldījumu krūts vēža pētniecībā.

Senatore Harisa ir pirmā indiešu un afrikāņu izcelsmes amerikāniete, kas kļuvusi par kādas lielās ASV partijas kandidāti uz viceprezidenta amatu.

Tulasendrapuramas ciematā, 350 kilometrus uz dienvidiem no Čenajas, izvietoti plakāti Harisas atbalstam. Tur savulaik dzīvoja senatores vectēvs diplomāts P.V. Gopalans.

Vairāki desmiti cilvēku pulcējās Dharmašāstras templī, lai lūgtos par Harisas uzvaru.

Vairāk nekā 200 ciemata iedzīvotāju hinduisma dievībai Aijanaram ziedoja ziedus, virtenes un augļus un lūdzās par Harisas panākumiem vēlēšanās, sacīja tempļa administrators S.V. Ramanans.

Priesteri veica ceremoniālus rituālus, arī aplēja elku ar pienu un skaitīja mantras, bet vietējie iedzīvotāji veiksmei sadauzījuši kokosriekstus.

"Ir liela ticība 300 gadus vecajam templim, arī ticība, ka šeit šajā spēcīgajā svētvietā izteiktās lūgšanas vienmēr tiek atbildētas. Ciemata iedzīvotāji cer uz dievišķo iejaukšanos un tic, ka Kamala tiks ievēlēta," sacīja Ramanans.

"Mēs ceram, ka viņa kļūs par viceprezidenti un padarīs lepnu mūsu valsti, un it īpaši Tulasendrapuramas iedzīvotājus," sacīja viens no pasākuma organizētājiem.

Kaut arī Harisa nekad Tulasendrapuramu nav apmeklējusi, ciemata iedzīvotāji cer, ka Harisa pēc uzvaras vēlēšanās ciematā ieradīsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu