Mūžībā devies aktieris Pēteris Šogolovs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Šogolovs
Pēteris Šogolovs Foto: publicitātes

65 gadu vecumā no teātra pasaules uz mūžu atvadījies viens no izcilākajiem leļļu teātra aktieriem Pēteris Šogolovs (1955 - 2020), informē teātrī.

Latvijas Leļļu teātrī Pēteris Šogolovs nostrādājis vairāk nekā 35 gadus, līdz devās izdienas pensijā. 

Šogolovs, kurš dzimis 1955. gadā Siguldā, mācījies Rīgas 2. vidusskolā. Vēlāk viņš ieguvis kinomehāniķa specialitāti Rīgas 3. tehniskajā skolā un trolejbusa vadītāja specialitāti Rīgas 10.arodskolā.

Aktiera karjeru mākslinieks sācis ar Kārlēna lomu Rūdolfa Blaumaņa noveles "Nāves ēnā" ekranizācijā. Savukārt no 1977. gada viņš sācis strādāt Latvijas Leļļu teātrī, norādīts teātra tīmekļvietnē. Šogolovs divas reizes nominēts "Spēlmaņu nakts" balvai kategorijā "Labākais otrā plāna aktieris", proti, 2002. un 2005. gadā, bet 2000. gadā viņš saņēma labākā aktiera balvu V Starptautiskajā bērnu un jauniešu teātra festivālā "Baananikala" Tallinā.

Līdzās darbam Latvijas Leļļu teātrī Pēteris Šogolovs ir pazīstams kā viens no izcilākajiem balss meistariem un filmu ierunātājiem, kura raksturos niansētajās balsīs runā neskaitāmi pašmāju un lielo industriju animācijas tēli. Aktieris ierunājis neskaitāmus radioteātra raidījumus un vakara pasaciņas. Viņa balsī klausījušās un turpinās klausīties paaudzes, paturot piemiņā to unikālo mantojumu, ko Pēteris Šogolovs devis Latvijai un tās kultūrai.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu