Itālijā attaisno Ukrainas karavīru, kurš karā nogalināja preses fotogrāfu un tulku (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Tiesa Itālijā otrdien pēc apelācijas attaisnoja Ukrainas karavīru, kuram bija piespriests cietumsods par preses fotogrāfa un viņa tulka slepkavību kara laikā Ukrainas austrumos, vēstīja ziņu aģentūras.

Bijušajam Nacionālās gvardes komandierim Vitālijam Markivam pērn tika piespriests 24 gadu cietumsods par itāliešu preses fotogrāfa Andreas Rokelli un viņa krievu asistenta Andreja Mironova nogalināšanu 2014.gada maijā.

Rokelli un Mironovam trāpīja mīnmetēju šāviņu šrapnelis kaujā starp Ukrainas valdības spēkiem un Krievijas atbalstītajiem separātistiem Ukrainas austrumos. Markivs tika notiesāts par to, ka esot vadījis šo mīnmetēju uguni. 

Markivs pārsūdzēja spriedumu, un arī Ukraina paziņoja, ka tās veiktā izmeklēšanā viņš ir attaisnots.

Tiesa Milānā otrdien atcēla spriedumu un lika nekavējoties atbrīvot Markivu, vēstīja ziņu aģentūra AGI.

"Vitālijs Markivs ir brīvs! Ukraina trīs gadus ir gaidījusi šos vārdus!" sociālajā tīklā "Facebook" rakstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, pateicoties "katram, kurš cīnījies (..) par patiesības un taisnīguma uzvaru".

"Es esmu ļoti laimīga. Es vienmēr ticēju, ka tiesneši pieņems pareizo lēmumu. Mans dēls ir nevainīgs," AGI citēja Markiva mātes teikto.

Markivs, kuram ir arī Itālijas pilsonība, tika aizturēts 2017.gada jūnijā pēc atlidošanas no Ukrainas un pēc tam bija ieslodzīts vairākos Itālijas cietumos.

Rokelli bija preses fotoaģentūras "Cesura" dibinātājs un bija darbojies vadošās mediju organizācijās, tai skaitā ASV žurnālā "Newsweek" un Francijas laikrakstā "Le Monde".

Bruņotajā konfliktā, kas no 2014.gada notiek Ukrainas austrumos, ir nogalināti vairāk nekā 13 000 cilvēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu