Rīgā šonedēļ tiks atvērts pirmais iluzionisma teātris un muzejs "Mystero"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Mystero"
"Mystero" Foto: publicitātes

7. novembrī bijušā kinoteātra "Liesma" telpās iluzionisti Dace un Enriko Pecolli atvērs pirmo iluzionisma teātri Ziemeļaustrumeiropā "Mystero", kurš tapis ar līdzcilvēku un uzņēmēju atbalstu. 

Mākslinieki uzsver, ka bez sabiedrības atbalsta šis teātris nekad nebūtu tapis. Teātra atklāšanas pasākumā skatītājiem būs iespējams vērot teatralizētu cirka izrādi “Brīnumdari”, kurā savu burvju mākslu demonstrēs pasaulē atzīti mākslinieki no Beļģijas, Itālijas un citām valstīm.

Šobrīd pasaulē darbojas vairāki burvju mākslai veltīti muzeji, no kuriem nemainīgi par prestižāko un slavenāko tiek uzskatīts Holivudā esošais Magic Castle. Lai arī Latvijā ir spēcīgas iluzionisma tradīcijas, šāda tipa teātris un muzejs nav pieejams ne tikai Baltijā, bet visā Ziemeļaustrumeiropā.

Plānots, ka 530 kvadrātmetrus plašajās telpās, kuras ir aprīkotas ar  visām gaismas, apskaņošanas un video sistēmām, divos stāvos atradīsies Iluzionisma teātris ar 300 sēdvietām, kā arī burvju triku klubs, kurā notiks triku un teātra apmācības - semināri, lekcijas, darbnīcas, kā arī brīnumu muzejs.

No 14. novembra Iluzionisma teātrī/muzejā ikvienam interesentam būs pieejamas interaktīvas mazo grupu ekskursijas, kā arī nedēļas nogalēs darbosies burvju triku veikals. Tāpat plānots, ka jau no decembra teātrī notiks Pecolli ģimenes Ziemassvētku iluzionisma programma "Brīnums tu". Savukārt 2021. gada otrajā pusē darbu sāks iluzionisma skola. Tāpat telpas būs piemērotas arī privātajiem un korporatīvajiem pasākumiem.

"Mystero"
"Mystero" Foto: publicitātes

Dace Pecolli uzsver: lai arī plāni nākotnei ir grandiozi, šobrīd visi spēki tiek ieguldīti teātra atklāšanas programmā, tāpēc ir īpašs prieks paziņot, ka par godu šim notikumam Latvijā ieradīsies vairāki pasaulē atzīti iluzionisti, kurus vienkopus būs iespēja vērot teatralizētā cirka izrādē “Brīnumdari”.

“Savu dalību teātra atklāšanas pasākumā ir apstiprinājis iluzionists Ārons Krovs (Aaron Crow) no Beļģijas, kurš ir viens no pasaulē atzītākajiem un populārākajiem iluzionistiem savas oriģinalitātes un augstās meistarības dēļ. Viņš ir piedalījies neskaitāmos televīzijas projektos un uzstājies uz prestižākajām skatuvēm pasaulē. Tāpat pasākumā uzstāsies Itālijas iluzionisma ansamblis “Disguido”, kā arī daudzi citi mākslinieki. Šī būs lieliska iespēja Latvijā baudīt pasaules līmeņa šovus, par kādiem esam sapņojuši vairāk nekā 20 gadus,” stāsta Dace Pecolli.

Dace un Enriko Pecolli
Dace un Enriko Pecolli Foto: Foto no privātā arhīva

Projekta arhitekte ir Sandra Laganovska, viena no vadošajām nacionālās bibliotēkas jeb “Gaismas pils” arhitektēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu