VID apturējis noziedzīgu apsardzes grupu (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki oktobrī apturējuši apsardzes jomā strādājoša organizēta noziedzīgā grupējuma darbību, kas izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 875 000 eiro apmērā,  informēja VID.

Izvairīšanos no nodokļu nomaksas noziedzīgais grupējums īstenoja laika posmā no 2018.gada janvāra.

Veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību, noskaidrots, ka savstarpēji saistītas personas bija izveidojušas uzņēmumu darījumu ķēdes starp fiktīviem uzņēmumiem ar mērķi izvairīties no nodokļu nomaksas.

Pēc sākotnējiem aprēķiniem, valsts budžetam nodarīti zaudējumi 875 505 eiro apmērā.

Sāktā kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki veica procesuālās darbības Rīgā un Rīgas rajonā, tostarp 15 kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu faktiskajās un deklarētajās dzīves vietās, birojos un automobiļos.

Kratīšanu laikā atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi - skaidra nauda 25 000 eiro apmērā, ieroči, granāta, narkotikas, internetbankas kodu kalkulatori, datori, mobilie telefoni, zīmogi, grāmatvedības un darījuma dokumenti un citi priekšmeti, kam ir pierādījuma nozīme kriminālprocesā.

Mantisko jautājumu nodrošināšanai uzņēmuma kapitāldaļām un pieciem transportlīdzekļiem uzlikts arests.

Saistībā ar organizētā noziedzīgā grupējuma darbībām ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 218.panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm par izvairīšanos no nodokļu nomaksas organizētā grupā. 

Par minēto noziedzīgo nodarījumu iespējamu izdarīšanu

tika aizturētas trīs personas, tām tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu