Īsfilmā iemūžina 175 gadus senas japāņu mājas dizainu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Triju minūšu īsā videoklipā Japānas dizaina studija “Econosys Design” piedāvā ielūkoties šarmantā japāņu mājā, kas nupat piedzīvojusi plašu renovāciju. Ēka ir 175 gadus sena.

Mīlīgais japāņu namiņš atrodas Nakatsugavas kalnu ielokā, Japānā. “Kavaue” rezidence ir celta laikā no 1845. līdz 1848. gadam, un tās dizains ir ieturēts tradicionālajā japāņu stilā, vēsta arhitektūras portāls "Designboom". Šeit savulaik ir dzīvojis ciema vecākais ar ģimeni, bet pēcāk – viņa pēcteči. Savukārt mūsdienās ikoniskais nams ir piedzīvojis plašu renovāciju un pārtapis par brīvdienu īres namu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Pērn tika sākta ēkas restaurācija, bet jau šogad tika pabeigti pēdējie būvdarbi. Mājas atjaunošanu veica japāņu arhitektu birojs “Keitaro Muto Architects” un tradicionālās arhitektūras speciālisti – ēka tika atjaunota pēc senajām metodēm, izmantojot papīru, koku un dubļus. Restaurācijas procesā tika saglabāts ēkas vēsturiskais plānojums un istabu izkārtojums. Jāteic gan, ka bez mūsdienīgiem papildinājumiem namiņš nepalika – “Kavaue” rezidencē ir ievilkta elektrība un modernais apgaismojums, kā arī ūdensapgāde.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Video: “Kavaue” rezidence

Video: "Kavaue" rezidences restaurācijas process

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu