Koalīcija esot vienojusies straujāk celt akcīzes nodokli tabakas produktiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Koalīcija esot vienojusies nākamajā gadā straujāk celt akcīzes nodokli vairākiem tabakas produktiem, lai budžetā iegūtu papildu līdzekļus onkoloģijas medikamentiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Sarunās par nākamā gada budžetu, kas šodien pirms otrā lasījumā tiks izskatīts valdībā, bet vēlāk - Saeimā, koalīcijas partijas meklējušas veidus, kā atbalstīt onkoloģijas pacientus. Tāpēc panākta vienošanās no nākamā gada celt akcīzes nodokli tabakas produktiem un karsējamai tabakai, tādējādi iegūstot vairāk nekā miljonu eiro, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija

Tāpat koalīcijas partijas varētu atsaukt lielu daļu priekšlikumu, kas iesniegti nākamā gada budžeta projekta otrajam lasījumam.

Nākamā gada valsts budžeta paketē ir ietverti grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli", ar kuru jau bija plānots pakāpeniski paaugstināt nodokļa likmi cigāriem un cigarillām, smēķējamai tabakai, tabakas lapām, kā arī karsējamai tabakai. Paredzēts, ka akcīzes nodokļa likmes pakāpeniski tiks paaugstinātas 2021.gadā, 2022.gadā un 2023.gadā par 7%.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu