Festivāla "Staro Rīga" vietā iedzīvotājus aicina uz līdzdalības akciju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: "Staro Rīga 2019"
Foto: "Staro Rīga 2019" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Gaismas festivāla "Staro Rīga" vietā šogad iedzīvotājus aicina uz līdzdalības akciju "#Staro mājās", informē festivāla pārstāvji.

13. starptautiskais gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad no ierastā norises laika novembrī pārcelts uz nākamā gada sākumu, iekļaujoties Latvijas simtgades svinību kultūras programmas noslēgumā. 

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš atzīst, ka lēmums par festivāla pārcelšanu nebija viegls, tāpat kā valsts svētku svinību tradicionālu pasākumu atcelšana. "Diemžēl plašas svinības nav iespējamas, taču mums ir iespēja ikvienam radīt svētkus savās mājās, tāpēc aicinu būt radošiem un ikvienu piedalīties akcijā, tādējādi vairojot kopā būšanas sajūtu un vienlaikus rūpējoties par savu un līdzcilvēku drošību. Jau vēsturiski esam pierādījuši, ka tieši kopā būšana ir mūsu spēks, un šis ir viens no veidiem, kā varam būt kopā esot attālināti," uzsver Krastiņš.

"Staro Rīga" mākslinieciskā direktore Diāna Čivle stāsta, ka festivāls jau ir izstrādes procesā, un šobrīd tiek plānots, kā festivālu īstenot nākamā gada sākumā.

Vienlaikus festivāla organizētāji kopā ar pieciem Latvijas māksliniekiem - Helēnu Heinrihsoni, Katrīnu Neiburgu, Kristianu Brekti, Kristapu Ancānu un Miķeli Mūrnieku - aicina ikvienu piedalīties līdzdalības akcijā "#Staro mājās".

Šie mākslinieki jau tuvākajās dienās videoformātā piedāvās savus radošos risinājumus gaismas darbiem, kas būs apskatāmi festivāla komunikācijas kanālos internetā. 

Piedalīties akcijā aicinātas arī iestādes un mākslas skolas, uzņēmumi un draugu grupas, kopā radot svētku sajūtu Rīgā laikā, kad Latvija svin savu dzimšanas dienu.

"Aicinu visus būt radošiem, veidot dažādus krāsainus gaismas objektus un dekorācijas, un palikt droši mājās, lai izbaudītu laiku ar ģimeni," aicina mākslinieks Mūrnieks.

Akcijas norises nedēļā no 16. novembra līdz 22. novembrim ikviens aicināts savas radošās idejas iemūžināt foto vai video formātā un publicēt tās sociālajos medijos ar tēmturi "#staromajas".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu