Kā uzsver uztura speciāliste - sākotnēji būtu jāsaprot, kādi ir jūsu vai ģimenes ēšanas paradumi.
Ar ko sākt? Apzinies savus ēšanas paradumus!
Raksta turpinājums
Vai esat pieraduši ēst zupas, sautējumus, gaļu vai zivis ar piedevām? Vai vairāk ēdat mazākas ēdienreizes uzkodu veidā? Tādēļ ir jāsastāda saraksts, vēlams, nedēļai vai divām, un tad ar to jādodas iepirkties. Jāparedz ne vien pamatēdieniem domātās sastāvdaļas, bet arī piedevas un salāti, piemēram, saknes, arī garšaugi, skābpiena un citi produkti, ko esat pieraduši lietot uzturā. L. Sondore iesaka
sastādīt ēdienkarti nedēļai, piemēram - pirmdien un ceturtdien būs veģetārs ēdiens, trešdien, piektdien un svētdien - gaļas ēdiens, bet otrdien un sestdien - zivis.
Atkarībā no ēdāju skaita var iegādāties trauciņus saldēšanai un ēdienu porcionēt uzreiz tajos. Jāiegādājas kādas hermētiski noslēdzamas bļodas ar vāku, lai ēdiena uzglabāšana ir droša.
Raksta turpinājums