Parocīgākās ēdiena sagataves

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ērtākās gatavošanai ilgākam laikam un uzglabāšanai ir pašpagatavotas pusfabrikātu sagataves, piemēram, izvāriet buljonu brīvdienās, atdzesējiet, gaļu sadaliet mazākos gabaliņos, lieciet kastītēs, buljonu lejiet trauciņos un saldējiet. 

Uzrakstiet virsū nosaukumu un datumu, lai vēlāk viegli atrast nepieciešamo sagatavi.

Tāpat var sagatavot gaļas ēdienus, piemēram, gulašu, Boloņas mērci, sacept malto gaļu ar garšvielām un citus. Lieciet tos kastītēs, uzrakstiet datumu un nosaukumu, un lieciet saldētavā. Ēdiena sagatave gatava!

Var gatavot arī dažādas saknes - tās sarīvē, sagriež gabaliņos un ieliek saldējamos trauciņos vai maisiņos un sasaldē. Ērti ir veidot sagataves biezzupām, mērcēm, biezeņiem un citiem līdzīgiem ēdieniem.

Noteikti paši un ģimene novērtēs, ja sagatavosiet ilgākam laikam arī veselīgos desertus, pankūkas, plātsmaizes. Tādēļ, ja ir laiks brīvdienās, ieplānojiet uzcept brokastu pankūkas un cepiet tās vairāk, daļu paredzot sasaldēšanai. Tāpat var rīkoties ar plācenīšiem, biezpiena sacepumu, plātsmaizēm - atdzesējiet, ja nepieciešams, sagrieziet gabaliņos un sasaldējiet.

Uztura speciāliste neiesaka atkārtoti sildīt pastu, jo to var ātri uzvārīt, kā arī zivi - tās labāk uzcept svaigas, un to var izdarīt salīdzinoši ātri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu