Grieķijā no sestdienas spēkā stingrais karantīnas režīms

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: YANNIS KOLESIDIS / EPA

Centienos apturēt Covid-19 otro vilni Grieķijā no sestdienas tiks atkal ieviests karantīnas stingrais režīms, un tas būs spēkā trīs nedēļas, ceturtdien pavēstīja premjerministrs Kiriaks Micotakis.

"Tas bija sarežģīts lēmums, bet šie pasākumi ir jāīsteno trīs nedēļas, lai pārvarētu otro vilni," videokonferencē norādīja premjers.

Atbilstoši karantīnas noteikumiem grieķi varēs pamest mājas vienīgi tad, ja būs oficiāli izteikuši šādu lūgumu mobilā telefona īsziņā vai arī, piezvanot pa mobilo telefonu, saņēmuši atļauju.

Tikai "būtiski svarīgie veikali", arī pārtikas lielveikali un aptiekas, var turpināt darbu pēc tam, kad sestdien plkst.6 būs sācies karantīnas režīms.

Atšķirībā no iepriekšējā karantīnas režīma posma, kas tika izsludināts marta beigās un ilga sešas nedēļas, bērnudārzi un pamatskolas turpinās darbu.

Vidusskolu skolēni mācīsies attālināti, kā to jau šobrīd atbilstoši nesen ieviestajiem lēmumiem dara augstskolu studenti.

Katru dienu reģistrēto jauno koronavīrusa gadījumu skaits turpina pieaugt, bet varasiestādēm vislielākās bažas rada cilvēku skaits slimnīcu intensīvās terapijas nodaļās.

Cilvēku skaits slimnīcās, kas pieslēgti plaušu ventilatoriem, mēneša laikā vairāk nekā dubultojies no 82 4.oktobrī līdz 169 trešdien.

"Kāpēc lēmumu pieņemt tagad?" vaicāja premjerministrs. 

"Pēdējo piecu dienu laikā dramatiski pieaudzis nāves gadījumu skaits," kā arī pacientu skaits slimnīcās intensīvās aprūpes nodaļās, skaidroja valdības vadītājs.

Foto: Covid-19 karantīna Grieķijā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu