Mičerevskis ar skarbu paziņojumu izstājas no "Latvijas attīstībai" (6)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Latvijas attīstībai" Rīgas domes deputāts - frakcijas vadītāja vietnieks Māris Mičerevskis piedalās preses brīfingā par sagatavoto Rīgas pilsētas pašvaldības 2019. gada budžeta projektu.
Partijas "Latvijas attīstībai" Rīgas domes deputāts - frakcijas vadītāja vietnieks Māris Mičerevskis piedalās preses brīfingā par sagatavoto Rīgas pilsētas pašvaldības 2019. gada budžeta projektu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis paziņojis, ka izstājas no partijas "Latvijas attīstībai", jo nespēj un nevēlas būt "sastāvdaļa organizācijā, kas jebkurā brīdī domā tikai par politiskajām spēlēm, intrigām un privātu interešu bīdīšanu".

"Ejot politikā, es neloloju lielas cerības, ka viss būs godīgi un labi, taču es arī negaidīju, ka var būt tik totāla savu interešu stādīšana augstāk par valsts un tautas interesēm, sevišķi šajā Covid-19 izraisītās krīzes laikā," Youtube ievietotā paziņojumā saka deputāts. 

Mičerevskis uzsver, ka viņam nav pieņemamas "politiskās spēles un cilvēku intrigas pāri  cilvēku dzīvībām", tāpēc viņš nolēmis izstāties no partijas "Latvijas attīstībai"

"Partijā ir ļoti daudz labu, dedzīgu un godīgu biedru, kuri partijā iestājās līdzīgi kā es - ideālu vadīti. Taču jau gadiem ilgi šie cilvēki tiek vazāti aiz deguna un aiz šķietami kopīgi izraudzītajiem ideāliem tiek maskētas biznesa intereses. Šie ideālisti, godīgie partijas biedri, tiek izmantoti tikai kā izkārtne uzņēmumam, lai to varētu saukt par partiju," novērojis Mičerevskis. 

Tikmēr "Attīstībai/Par!" komunikācijas konsultante Annemarija Sofija Rukšāne paziņojumā medijiem pauda nožēlu, ka "jau labu laiku Māris Mičerevskis bija attālinājies no partijas dzīves un aktivitātēm, kā partijas valdes loceklis, neapmeklēja aktīvi valdes sēdes un neizteica nevienas iniciatīvas partijas attīstībai. Izskatās, ka dzīvoja paralēlajā realitātē."

Partija novēlot Mārim veiksmi darbā Rīgas domē, paši turpināsim strādāt, lai īstenotu savu programmu un vēlētājiem dotos solījumus.

Mičerevskis skaidro, ka par izstāšanos no partijas domes deputāts esot domājis jau ilgāku laiku, tāpēc arī nav kandidējis uz partijas valdi. "Šajos gados es sapratu, ka caur valdi nekas nav panākams. Šodien, redzot, ka krīzes laikā partijas "Latvijas attīstībai" valdes locekļi un partijas ietekmīgākie cilvēki nāk klajā ar viena cilvēka rakstītu paziņojumu, lai aizstāvētu neveiksmīgi strādājošu ministri, pretī ietirgojot papildus ietekmi šim vienam cilvēkam, esmu pieņēmis lēmumu, ka nevaru vairs būt šādas organizācijas biedrs," paziņoja politiķis. 

Izstājoties no "Latvijas attīstībai", Mičerevskis turpinās darbu Rīgas domē kā deputāts, lai "turētu vēlētājiem dotos solījumus". Tāpat viņš pauda atbalstu un uzticību jaunajam Rīgas mēram Mārtiņam Staķim (kustība "Par!"). 

"Man ir īpaši svarīgi, lai tiktu īstenoti mūsu kopīgie plāni, lai mainītu Rīgu uz labo pusi, nevis izmantot Rīgu tam, lai atsevišķi cilvēki varētu uz mūsu pilsētas rēķina iedzīvoties. Es saprotu, ka politika ir darbs komandā un bieži ir nepieciešams izdarīt kompromisus, taču šiem kompromisiem un kopīgajam darbam, par kuru visi tik daudz runā, ir jābūt tautas, pilsētas un valsts labā, nevis atsevišķu, partijai pietuvinātu cilvēku labā. 

Ar savu soli es aicinu arī cilvēkus citās partijās vairāk darboties pēc savas sirdsapziņas, nevis pakļauties atsevišķu ietekmīgu kardinālu politiskajām spēlēm. 

Jau ziņots, ka ceturtdien plašu rezonansi izraisīja premjerministra Krišjāņa Kariņa ("Jaunā vienotība" paustā kritika par veselības ministres Ilzes Viņķeles darba tempu Covid-19 jautājumos. 

Kariņš uzsvēra, ka valdība jau četras nedēļas aktīvi seko, ko paši mediķi saka par sistēmas spēju tikt galā. Pagājušajā nedēļā pirmo reizi Veselības ministrija pati sasaukusi savu iekšējo krīzes vadības grupu, lai sāktu slimnīcu pārkārtošanu un atbrīvotu vairāk gultu potenciālajiem Covid-19 slimniekiem. "Pirms tam pati sistēma nebija gatava pieņemt, ka krīze aug ļoti dramatiski. Temps, kādā tiek saprasta situācija un piedāvāti risinājumi, ir sen par lēnu," atzīst Kariņš.

Premjers atzina, ka ir "dziļi neapmierināts" ar veselības ministres tempu un kā valdības vadītājs uzņemas atbildību, ka nav spiedis rīkoties ātrāk.

Kariņa izteikumus sociālajā vietnē "Twitter" šorīt teju vienlaicīgi kritizēja virkne "Attīstībai par!" vadošo biedru, paužot atbalstu Viņķelei. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu