ES samazina Eirozonas ekonomikas atgūšanās tempu prognozes

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pēc vairāku Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu lēmuma pastiprināt esošos ierobežojumus Covid-19 izplatības samazināšanai, Eiropas Komisija (EK) paziņojusi, ka samazina 2021. gada ekonomikas izaugsmes tempu prognozi.

EK paredz, ka 2021. gadā Eirozonas ekonomika augs par 4,2 procentiem, kas ir 2,1 procenta kritums, salīdzinot ar iepriekšējo 6,1 procentu prognozi, kas veikta jūlijā.

"Pozitīvos ekonomikas atlabšanas tempus pārtraucis ievērojamais jauno Covid-19 gadījumu skaits," situāciju komentēja Eiropas komisārs Paolo Džentiloni. "Pašreizējos neskaidrības apstākļos dalībvalstīm aktīvi jālieto tām pieejamie ekonomiskie un fiskālie instrumenti, kamēr līdz šā gada beigām turpinās ES atlabšanas fonda izstrāde." 

Komisijas paziņojums seko vairāku ES valdību lēmumiem ieviest jaunus drošības pasākumus pandēmijas apkarošanai. Tāpat Komisija paredz, ka bezdarba līmenis Eirozonā sasniegs 9,4 procentus.

Komisija cer, ka ES izsludinātais 672,5 miljardus eiro vērtais Eiropas Atveseļošanas un noturības fonds atstās pozitīvu iespaidu uz ekonomiku, un mudina valdības pēc iespējas ātrāk rast kopsaucēju tā izstrādei. Nākamā EK prognoze sagaidāma februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu