Autoratlīdzību saņēmējiem saglabās attaisnotos izdevumus 25% un 50% apmērā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Autoratlīdzību saņēmējiem tiks saglabāti attaisnotie izdevumi 25% un 50% apmērā, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes žurnālistus informēja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Valdības sēdē tika nolemts atbalstīt Ministru kabineta alternatīvos priekšlikumus grozījumiem likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas tiks virzīti Saeimā izskatīšanai otrajā lasījumā.

Pēc Reira skaidrotā, ar grozījumiem likumā paredzēts, ka autoratlīdzības saņēmēji par Ministru kabineta noteiktiem autoru darbu un izpildījumu veidiem varēs piemērot nosacīto izdevumu normu, kuras apmērs būs 25% vai 50% no autoratlīdzības ieņēmumiem atkarībā no autora darba un izpildījumu veida.

Paredzams, ka minēto izdevumu normu varēs piemērot arī tie autoratlīdzības saņēmēji, kas reģistrēsies kā saimnieciskās darbības veicēji un maksās iedzīvotāju ienākuma nodokli vispārējā kārtībā.

Jau ziņots, ka pēc sarunām ar radošo organizāciju pārstāvjiem par izmaiņām autoratlīdzību saņēmējiem, Finanšu ministrija apņēmās sagatavot precizēto redakciju likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli uz otro lasījumu Saeimā, saglabājot nosacīto izdevumu normu pasīvajām autoratlīdzībām līdzšinējā apmērā - 25% vai 50% no ieņēmumiem atkarībā no darbības veida.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu