Barselonā ieviesīs lidojošos taksometrus (2)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Jau 2022. gadā tūristi no putna lidojuma varēs baudīt gleznainās Katalonijas pilsētas skatus, paziņojusi Spānijas nacionālā aviācijas pārvalde Enair.

Tūristiem atgriežoties Barselonā pēc pandēmijas uzveikšanas, tiem būs dota iespēja pacelties virs burzmainajām ielām un laukumiem un gūt vēl nebijušu pieredzi, apskatot pilsētu no iepriekš nepieredzētas perspektīvas.

“Mums jāpaplašina pilsētvides mobilitātes iespējas arī trešajā dimensijā – gaisa telpā,

un vēlamies, lai Spānija spēlē vadošo lomu šīs tehnoloģijas attīstībā,” iespaidīgo plānu komentēja «Enair» direktors Anhels Luizs Ariass, norādot, ka tiek turpināts darbs pie tehnoloģiju attīstības un finansējuma piesaistes.

Paredzams, ka

ar lidojošo taksometru būs iespējams lidot arī Santjago de Kompostelas pilsētā, kas plaši pazīstama kā svētceļojumu galamērķis.

«Enair» ar Eiropas Savienības atbalstu īsteno projektu, kura ietvaros tiek strādāts pie lidojošu dronu-taksometru satiksmes ieviešanas pilsētvidē, kā arī garākos attālumos, piedāvājot iedzīvotājiem iespēju ātrāk nokļūt savās darbavietās. Tāpat bezpilotu dronus paredzēts izmantot kravas piegāžu veikšanai.

Dronus, kas spējīgi pārvietot cilvēkus, iepriekš veiksmīgi izmēģinājušas kompānijas Ķīnā un Vācijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu